Thursday, January 25, 2018

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ



ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Λίγες μέρες πριν συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Σικάγου, όσοι προωθούν την μετάθεση του Σεβ. Δαρδανελλίων Νικήτα στη Μητρόπολη Σικάγου, μετέρχονται κάθε αθέμιτο μέσο για να εκβιάσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τους άλλους αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Τζιέρυ Δημητρίου, έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, που κοινοποίησε σε διάφορους, με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν πλήρως ενήμερος για τα οικονομικά προβλήματα και ελλείμματα της Αρχιεπισκοπής.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε Ανακοίνωση, ως απάντηση στην επιστολή του κ. Τζιέρυ Δημητρίου, με την οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να υπάρξει διαφάνεια και να γίνει πλήρης έλεγχος των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής.

Αυτό που δημιουργεί εύλογες απορίες, όμως, είναι το timing της παρέμβασης του κ. Τζιέρυ Δημητρίου. Γιατί απέστειλε στις 24 Ιαννουαρίου την επιστολή και όχι 5 μήνες πριν όταν αποπέμφθηκε από τη θέση του από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο;

Ο λόγος φυσικά είναι προφανής. Ο εκβιασμός των ανθρώπων του Πατριάρχη στην Αμερική προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο συνοψίζεται ως εξής:

Είτε θα μεταθέσεις τον Μητροπολίτη Δαρδανελλίων στο Σικάγο, είτε θα εκθρονιστείς και θα φύγεις ντροπιασμένος από την Αμερική.

Ως γνωστόν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν αρέσκεται σε αντιρρήσεις. Από τη στιγμή που αποφάσισε να μετατεθεί ο Σεβ. Δαρδανελλίων στο Σικάγο, δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταπειστεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, από την άλλη, για λόγους που δεν έχει δημοσιοποιήσει -λανθασμένα κατά την άποψή μας-, εμμένει ανυποχώρητα να μη θέλει να μεταθέσει τον Σεβ. Δαρδανελλίων στο Σικάγο.

Η συνέχεια και η κατάληξη της διαμάχης θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες και καθόλου δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν καταιγιστικές εξελίξεις.

No comments:

Post a Comment