Tuesday, January 30, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε λίγες μέρες η επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα καταρτίσει το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Σικάγου και στη συνέχεια θα το στείλει στο Φανάρι για την εκλογή.

Το τριπρόσωπο θα καταρτιστεί από τον νέο κατάλογο προς αρχιερατεία που έστειλε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο Φάναρι και ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο νέος κατάλογος των προς αρχιερατεία δεν έχει δημοσιευθεί.

Γνωρίζουμε, μόνον, ότι οι Μητροπολίτες Δαρδανελλίων Νικήτας, Καναδά Σωτήριος, Μεξικού Αθηναγόρας και Σουηδίας Κλέοπας ενεγγράφησαν στον κατάλογο, επειδή υπηρέτησαν στο παρελθόν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επομένως, αν πλειοψηφίσει στο τριπρόσωπο ένας από τους τέσσερις ιεράρχες, η εκλογή του θα γίνει με το επάρατο μεταθετό, που προσκρούει στη ρητή και αυστηρή απαγόρευση των Ιερών Κανόνων.

Το άλλο που γνωρίζουμε είναι ότι στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία είναι και οι τέσσερις βοηθοί επίσκοποι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ήτοι ο Ζήλων Σεβαστιανός, ο Μηδείας Απόστολος, ο Μωκησσού Δημήτριος και ο Φασιανής Αντώνιος.

Αγνοούμε, όμως, ποιοι Αρχιμανδρίτες είναι στον κατάλογο των προς αρχιερατεία.

Με βάση τα πιο δεδομένα παρακαλούμε θερμά τον Παναγιώτατο και τον Σεβασμιώτατο Αμερικής 
1.) να εκλέξουν νέο Μητροπολίτη Σικάγου χωρίς να καταφύγουν στο μεταθετό, και 
2.) να αποκλείσουν την προώθηση Οικουμενιστών και διαβεβλημένων κληρικών.

Με πολύ πόνο ψυχής ρωτούμε: Πόσοι από τους αρχιερείς και τους Αρχιμανδρίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχουν τις προυποθέσεις να στέκουν άξια μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο;

Πόσοι από αυτούς χαίρουν της έξωθεν καλής μαρτυρίας;

Προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και τα μέλη της επαρχιακής Συνόδου, όσον και ο Παναγιώτατος και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, μεριμνήσουν να εκλέξουν ως νέο Μητροπολίτη Σικάγου αδιάβλητο Αρχιμανδρίτη από τον κατάλογο των προς αρχιερατεία ή -αν δεν υπάρχουν κατάλληλα πρόσωπα σε αυτόν-, να αναζητήσουν άξιο κληρικό από την Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment