Tuesday, January 30, 2018

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====


Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, μετά από την σύναξι των Αρχιερατικών Επιτρόπων, των Εφημερίων και μερίδος των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της πόλεως Κορίνθου, που πραγματοποίησε, υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ.κ. Διονυσίου, την 29ην Ιανουαρίου 2018, στην «Κροκίδειο» αίθουσα και αφού έλαβε υπ᾿ όψιν της την σχετικήν με το θέμα απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και την Εκκλησιαστικήν πτυχήν του θέματος, σας ανακοινώνει ότι απεφάσισε την ειρηνικήν της συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την Κυριακή 4ην Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη για την έκφρασι της ενότητος, του Πατριωτικού σθένους, της ομοψυχίας αλλά και της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών ότι δεν παρεδώσαμε «αμαχητί» ό,τι κληροδότησαν σ᾿ εμάς με ποταμούς αιμάτων και εκατόμβες θυμάτων οι «ήρωες» Πρόγονοί μας.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας στον Σεβ. Κορίθνου κ. Διονύσιο για την ξεκάθαρη και εθνοπρεπή στάση που τηρεί για τη Μακεδονία μας.

Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει τους υπόλοιπους Μητροπολίτες να καλέσουν τον κληρικούς και τους λαικούς της Μητροπόλεως τους να συμμετάσχουν δυναμικά και ομαδικά στο εθνικό Συλλαλητήριο, για τη Μακεδονία μας.

Ουδείς εκπλήττεται για τη στάση του δια τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, του Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτου, του Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, του Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομου και του Σεβ. Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, για το Μακεδονικό. Εκ γαρ στόματος κοράκου....

Αυτό που είναι όντως ανεξήγητο είναι η εκκωφαντική σιωπή του Αγίου Όρους.

Η μόνη παρέμβαση που έχουμε υπόψη μας είναι η Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου.

Για ποιο λόγο δεν εξέδωσε Ανακοίνωση η Ιερά Κοινότητα;

Δυστυχώς, στον Άθωνα, παρατηρείται έλλειψη διάθεσης Ομολογίας της πίστης μας και υποτονικό αγωνιστικό φρόνημα για την υπεράσπιση των δικαίων του λαού μας. Ακόμη και για τη Σύνοδο της Κρήτης η Ιερά Κοινότητα εξέδωσε μια άνευρη Ανακοίνωση, που οι Οικουμενιστές ένιωσαν ως χάδι παρά ως κριτική.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και απογοήτευσή μας.

Φαίνεται ότι η κοίμηση του Ομολογητή π. Γεώργιου Καψάνη άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στον Άθωνα.

1 comment:

  1. Όσον αφορά στον Δημητριάδος , ο σεβασμιώτατος είναι πασιφιστής μέ ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Εβραίων στο Άουσβιτς και δέν έχει καμμία ανάμειξη μέ την εθνικιστική παράκρουση των αγοραίων συλλαλητηρίων της Ελλάδος Κοιτάξτε μόνο κατά Άουσβιτς μεριά Την προσεχή Κυριακή , ημέρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας , ο σεβασμιώτατος φιλοξενεί , είναι ο οικοδεσπότης των εορτασμών για το ολοκαύτωμα στον Βόλο Ο γκέστ στάρ των εορτασμών είναι ο Σιατίστης Παύλος , ο οποίος ως γνωστόν δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας για νά μήν το καπελλώσει Ο δημοσιογράφος της μητροπόλεως Δημητριάδος κ.Βαρελής καλεί τους πιστούς νά παρεβρεθούν στούς εορτασμούς , όμως κατάπιε την γλώσσα του για το συλλαλητήριο της Αθήνας Επειδή δέν είμαι σέ θέση νά παρακολουθώ όλη την δημοσιότητα παρακαλώ άν κάνω λάθος και αδικώ τα πράγματα , άν δηλαδή η μητρόπολη έβγαλε κάποια σχετική ανακοίνωση ή κάποια γλώσσα κάτι είπε και διαφεύγει τις πληροφορίες μας , όποιος κάτι άκουσε νά μας το πεί , θά είμαστε υπόχρεοι Από ευγένεια για νά μήν προσβάλλουμε τους φιλοξενουμένους μας αλλάξαμε έως και τους Εσταυρωμένους της Αγίας Τράπεζας των ναών και των μοναστηριών Οι καινούργιοι Εσταυρωμένοι αντί της επιγραφής που τεκμαίρεται από τήν μαρτυρία των Ευαγγιλιστών Ι.Ν.Β.Ι. έχει την επιγραφή " ο βασιλεύς της δόξης " Είναι πιό ωραιοποιημένος ο τίτλος , πιό στρογγυλός , πιό ποιητικός και πρό πάντων δέν τρυπά τά αυτιά των φιλοξενουμένων Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές των Γραφών --τρόπον τινά διορθώσεις-- καθώς επίσης της υμνολογίας , ώστε νά εκσυγχρονιστούν ! Τί θα πεί νά απευθύνεσαι στό Θεό και νά λές " Πάτερ ημών " ! Προσβάλλονται οι γυναίκες Μέ το " οι άνομοι και τά σκυλιά και οι τρισκαταραίοι " δέν σε ξεπλένουν ούτε οι γαργάρες στον Ιορδάνη ! Πεθαίνεις !

    Καλύτερα λοιπόν νά ασχολείσαι μέ τό βρακί της Χαρούλας --άχ ! βρέ Χαρούλα ! Η πεθερά σου φαίνεται ξέχασε νά σου βάλει μέσα στη βαλίτσα το ταντελένιο του γάμου και αυτό σέ πλήγωσε ! -- παρά μέ οτιδήποτε άλλο που είναι πονεμένες ιστορίες !

    ReplyDelete