Sunday, January 28, 2018

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΞΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΞΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΟΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χθες Κυριακή, στον Ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας, στη Νέα Υόρκη, έγινε η εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που προσφώνησε τον π. Παναγιώτη με εμπνευσμένη και βαθυστόχαστη προσλαλιά.

Ο π. Παναγιώτης, τα τέσσερα χρόνια που υπηρετεί ως διάκονος την Εκκλησία, επιτέλεσε αξιόλογο έργο και απέκτησε αξίως τη φήμη καλού κληρικού, που δίνει κατά Θεόν μαρτυρία και ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με την ποιμαντική των νέων.

Ο π. Παναγιώτης είναι ένας άνετα δίγλωσσος, έγγαμος κληρικός, κατά σάρκαν αδελφός του προισταμένου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Αικατερίνης Αστορίας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου.

Οίκοθεν νοείται ότι, τώρα, που ο π. Παναγιώτης χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα να αναπτύξει πολυσχιδή ποιμαντική δράση.

Ένας άξιος κληρικός, με φόβο Θεού, αποδεικνύεται πάντοτε πηγή ευλογίας για τον εαυτό του, την οικογένειά του, την ενορία του και το κοινωνικό σύνολο.

Η ποιμαντική διακονία ενός άξιου κληρικού μπορεί κάλλιστα να έχει θετική επίδραση για πολλές γενεές.

Γι’ αυτό ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, στο νέο πρεσβύτερο της Εκκλησίας δύναμη εξ ύψους, για να επιτελέσει το έργο που του ανέθεσε ο Κύριος, για να ευαρεστήσει τον Μέγα Αγωνοθέτη Χριστό.

No comments:

Post a Comment