Sunday, January 28, 2018

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μπράβο στον κ. Σάββα Καλεντερίδη που είχε την παρρησία να υποστηρίξει τον Πατριάρχη του Γένους μας στις δύσκολες στιγμές που περνά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Βασιλεύουσας.

Η κριτική προς τον Πατριάρχη επιτρέπεται -ή μάλλον επιβάλλεται- ΜΟΝΟΝ για θέματα που αφορούν τον Οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση.

Όχι, όταν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει το Πατριαρχείο και τους αδελφούς μας της Βασιλεύουσας από τους Αγαρηνούς.

Είναι εύκολο και προπαντός ανέντιμο, ανήθικο και αντεθνικό να κάθεται κάποιος στο πληκτρολόγιο και να εξαπολύει μύδρους εναντίον του σκλάβου Πατριάρχη του Γένους μας που ζει εν χώρα και σκιά θανάτου, επειδή προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το Πατριαρχείο και να προφυλάξει τους αδελφούς μας της Βασιλεύουσας.

Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να υποστηρίζουμε τον σκλάβο Πατριάρχη μας και τους αδελφούς μας της Βασιλεύουσας. Όχι να τους μαχαιρώνουμε πισώπλατα.

Είναι, επίσης, απαράδεκτο και ανήθικο να χτυπούν τον Πατριάρχη ορισμένοι ακόμη και όταν ενεργεί ορθά.

Επί παραδείγματι. Οι δύο Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ήταν στην εξέδρα του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατόπιν οδηγίας -προφανώς- του Παναγιώτατου.

Και αυτό πότε;

Όταν ο Ιερώνυμος ανοιχτά απέτρεπε τους πάντες να παραστούν στο Συλλαλητήριο και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έλεγε μέχρι την ενδεκάτη ότι δεν θα πάει στο Συλλαλητήριο για να κάνει το χατήρι του Ιερώνυμου.

Και όμως! Οι πάντες σχεδόν αγνόησαν την παρουσία των δύο Φαναριωτών Ιεραρχών στην εξέδρα του Συλλαλητηρίου!

Ο δε σεβαστός ανεκδιήγητος κακόδοξος κληρικός π. Βασίλειος Βολουδάκης, που έχει πραγματικό μένος εναντίον του Πατριαρχείου σαν θεσμού, δεν δίστασε να κατηγορήσει από τις στήλες του "Ορθοδόξου Τύπου" τον Πατριάρχη, για την δήθεν αδιαφορία του για το Μακεδονικό.!!!

Και τέλος πάντων ο σεβαστός π. Βασίλειος είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός κληρικός που κυριαρχείται από εμμονές και ιδεοληψίες και γι’ αυτό παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει προβλήματα στο έθνος και στην Εκκλησία.

Οι υπόλοιποι όμως;

No comments:

Post a Comment