Monday, January 22, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο Συλλαλητήριο του έθνους, για τη Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έδωσαν το παρών τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες 
1.) Θεσσαλονίκης Άνθιμος, 
2.) Βερροίας και Ναούσσης Παντελεήμων, 
3.) Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, 
4.) Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, 
5.) Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, 
6.) Ιερισσού και Αγίου Όρους Θεόκλητος, 
7.) Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, 
8.) Κίτρους Γεώργιος, και
9.) Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, 

Παρέστησαν, επίσης, και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, 
1.) Βρυούλων Παντελεήμων, καί 
2.) Μιλήτου Ἀπόστολος. 

Όλοι οι άλλοι ιεράρχες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου;

Δυστυχώς απουσίασαν.

Και ο διάδοχος του Καντιώτη και ο διάδοχος του Γερμανού Καραβαγγέλη και ο διάδοχος του Κονίτσης Σεβαστιανού και ο διάδοχος του Δράμας Χρυσόστομου και ο διάδοχος του Γρεβενών Αιμιλιανού.

Γι’ αυτό τιμούμε δέοντως τους 9 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους 2 Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που παρέστησαν στο Συλλαλητήριο.

Ας μην υποτιμούμε την εκδικητική μανία του Ιερώνυμου και τη μοναδική ικανότητά του να καταφέρνει -με επίπλαστη πραότητα και ψυχραιμία- θανατηφόρα πισώπατα μαχαιρώματα σε όσους διαφωνούν μαζί του.

Θερμά ευχαριστούμε, λοιπόν, όλους τους ιεράρχες που έδωσαν το παρών τους και εκφράζουμε την πικρία μας σε όσους δείλιασαν και απουσίασαν από το Συλλαλητήριο “διά τον φόβον των Ιουδαίων” (γράφε του Ιερώνυμου και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας, επειδή έδωσε εντολή στους δύο αρχιερείς του Φαναρίου που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης να παραστούν στο Συλλαλητήριο, παρόλον ότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης αρχικά είπε ότι δεν θα παραστεί για να ικανοποιήσει την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου και παρόλον ότι ο Πατριάρχης γνώριζε ότι ο Ιερώνυμος ανοιχτά και δημόσια, αλλά και παρασκηνιακά, απέτρεπε τους αρχιερείς να παραστούν στο Συλλαλητήριο.

No comments:

Post a Comment