Tuesday, January 23, 2018

ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος καταχώρησε το ακόλουθο σχόλιο στην ανάρτηση “Ο Πατέρας, ο Πατριός και ο καιροσκόπος”:

“Εύλογες οι απορίες σας κ. Τελεβάντο, όμως μάλλον ξεχάσατε (;) ότι ο Άγιος Νικόλαος Πευκακίων υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Άρα πώς ζητάτε από τον Προϊστάμενο του εν λόγω Ιερού Ναού να πάει κόντρα στον Προϊστάμενό του; Το πολύ - πολύ να τα βάλει με κανέναν άλλον Μητροπολίτη (!!!) που "εξαπάτησε την Ιεραρχία", όπως έκανε για το θέμα των βιβλίων των Θρησκευτικών με τον Επίσκοπο Ύδρας. Ο δε Αρχιεπίσκοπος, φυσικά, παραμένει στο απυρόβλητο, παρότι σαφώς αναμεικνύεται στην πολιτική και μάλιστα με τρόπο σκανδαλώδη, λειτουργώντας ως "συνιστώσα" του Σύριζα!”

Ο συντάκτης του σύντομου, αλλά τόσο περιεκτικού σχολίου, κατορθώνει αυτό που οι πολλοί αδυνατούν να κάνουν: Μέσα σε λίγες προτάσεις λέγει τόσο πολλά και τόσο ουσιαστικά.

Τι μας λέγει λοιπόν;

Ότι ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ανερμάτιστη ποιμαντορία του, αλλά θα τον καλύψει και θα φορτώσει την ευθύνη της τραγικής του πορείας σε άλλους, έτσι ώστε να μείνει στο απυρόβλητο ο Μακαριώτατος, όπως έκανε με τους φακέλλους του μαθήματος των Θρησκευτικών που φόρτωσε την ευθύνη στον Σεβ. Ύδρας και σε δυο τρεις άλλους Μητροπολίτες, χωρίς να θίξει τον Αρχιεπίσκοπο.

Παράλληλα ο κ. Σωτηρόπουλος επισημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος συμπεριφέρεται σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και αναμιγνύεται σκανδαλωδώς στην πολιτική.

Αλλά πώς να τολμήσει να ελέγξει τον Αρχιεπίσκοπο για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζει στην πολιτική ο π. Βασίλειος, αφού ο ίδιος είναι ιδρυτής Μακρακιστικού Παποκαισαρικού κόμματος, με το οποίο θέλει να ελέγχει από τα παρασκήνια, ως άλλος Ρασπούτιν, την πολιτική ζωή του τόπου;

Σύντομο, εύστοχο και περιεκτικό σχόλιο.

Μακάρι όλοι να μπορούμε να συνοψίζουμε τις θέσεις μας με τον τρόπο που το επιτυγχάνει ο κ. Σωτηρόπουλος.

1 comment:

  1. Κύριε Τελεβάντο από ότι παρακολουθώ εδώ και καιρό σχολιάζετε τους πάντες και τα πάντα και πολύ καλά κάνετε, σας διέφυγε όμως να σχολιάσετε ένα σημαντικό κείμενο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Ρομφαία http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/19475-apantisi-sto-keimeno-tou-episkopou-abudou-gia-tin-sunodo-tis-kritis και έβαλε στην θέση του, επιτέλους, τον Φιλοοικουμενιστή Επίσκοπο Αβύδου κ . Κύριλλο, τον θεωρούμενο ως βαρύ πυροβολικό του Φαναρίου εναντίον των Αντιοικουμενιστών. Στον εν λόγω Επίσκοπο δεν τόλμησαν να απαντήσουν στην "προκλητική" για όλους μας εργασία του τα πρωτοκλασάτα στελέχη, Κληρικοί ή λαίκοί, του Αντιοικουμενιστικού στρατοπέδου και τόλμησε με ιδιαίτερη επιτυχία, από ότι φαίνεται από τους ήδη 166.000 αναγνώστες της ανάρτησης στην Ρομφαία, ένας Νέος στην ηλικία Ορθόδοξος Μαχητής δάσκαλος στο επάγγελμα, ο Νικόλαος Μάννης, Ορθόδοξος του Πατρίου στην ιδιότητα, που κατόρθωσε με την εργασία του που διαβάζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό να πλήξει τους φιλοοικουμενιστές στο πλέον σημαντικό σημείο τους αποδομώντας τα επιχειρήματά τους, ότι δήθεν η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης υπήρξε κατά πάντα Ορθόδοξη. Είναι λυπηρό την αξία αυτής της απαντήσεως να την αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Επίσκοπος Αβύδου σε ανακοίνωση του που προαναγγέλει ανταπάντησή του και να αρνούνται να την παρουσιάσουν ή και σχολιάσουν κάποιοι από τους Ορθοδόξους πιθανόν για λόγους σκοπιμότητος.

    ReplyDelete