Monday, January 22, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για το χθεσινό συλλαλητήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

"Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε τα εύκολα ή τα δύσκολα. Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Πρέπει με σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν Μητροπολίτες είπε "μετρήσατε πόσοι;".

Η δημοσιογράφος τους απάντησε "εννέα" και ο Αρχιεπίσκοπος είπε "μπροστά στους 82;".”

Τόσο εύγλωττο! Ας ακούσουμε με προσοχή τι λέγει ο Μακαριώτατος: Εμένα η δουλειά μου είναι να βγάλω στο σφυρί τα συμφέροντα της πατρίδας και της Εκκλησίας.

Δύσκολο εγχείρημα, επειδή όλοι ανεξαίρετα όσοι θρησκεύουν συνειδητα είναι εναντίον μου. Είναι πατριώτες και αγαπούν τον Χριστό. Γι’ αυτό αγωνίζομαι μόνος. Και όμως! Τα καταφέρνω μια χαρά παρόλον ότι η Ιεραρχία -σχεδόν στην ολότητά της- φρονεί τα ακριβώς αντίθετα από ότι φρονώ.

1.) Θέλετε παράδειγμα; Ομόφωνα δεν αποφάσισαν στην Ιεραρχία να τηρήσουμε ορθόδοξη γραμμή στη Σύνοδο της Κρήτης; Και όμως! Τα ανέτρεψα όλα.  

2.) Άλλο παράδειγμα. Δεν αποφάσισε ομόφωνα η Ιεραρχία να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών; Και λοιπόν; Δεν κατόρθωσα να υποσκάψω την απόφαση της Ιεραρχίας ώστε τελικά τα παιδιά, αντί για το Ευαγγέλιο, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους, θα μαθαίνουν για το Κοράνι, τον ελέφαντα “θεό” Γκανέσα και την πολυχερούσα θεά Κάλι;

3.) Θέλετε τρίτο παράδειγμα; Όλοι βασικά οι ιεράρχες ήθελαν να πάνε στο Συλλαλητήριο και εγώ κατόρθωσα να παρουσιαστούν μόνον 9 από τους 82.

Μόνος μονώτατος αγωνίζομαι να προδώσω και την πίστη και την πατρίδα και τα καταφέρνω μια χαρά. Επομένως; Ακολουθώ ή δεν ακολουθώ τον δύσκολο δρόμο;

Πατέρες και αδελφοί! Έχετε σοβαρά επιχειρήματα να αντιτάξετε στην επιχειρηματολογία του Μακαριώτατου;

Προφανώς όχι!

Επομένως;

Πότε -επιτέλους- η Ιεραρχία θα ζητήσει την εκθρόνιση του πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπισκόπου;  Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό ερώτημα.

1 comment:

  1. Τούς Κωλομπάρεψε ο Ιερώνυμος !

    Υ.Γ. Κωλομπάρεψε : α' ή β' θα σας γελάσω αόριστος τού γνωστού ρήματος Κωλομπαρώννυμι

    ReplyDelete