Friday, January 26, 2018

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ρεπορτάζ Ντ. Κανιτσάκη, Β. Στολάκη
=====

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί οριστικά και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Το διοργανώνει η επιτροπή του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους φορείς, σωματεία και παμμακεδονικές ενώσεις, στις 4 Φεβρουαρίου. 

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 μπροστά από τη Βουλή και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Αθήνα θα βουλιάξει, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Αυτά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες βράδυ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 35 συλλόγων, διοργανωτών του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ομιλητών αυτού. Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί συντονιστική επιτροπή διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, αποτελούμενη από εκπροσώπους παμμακεδονικών ενώσεων. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξουν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, οι οποίοι θα παρέχουν επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Μέλος της κίνησης «Θερμαϊκός, Ωρα Μηδέν», ο κ. Όθων Ιακωβίδης, σημειώνει ότι η συντονιστική επιτροπή της Θεσσαλονίκης έχει ευθύνες να διαφυλάξει την παρακαταθήκη των πολιτών, οι οποίοι βγήκαν την περασμένη Κυριακή στους δρόμους. «Το μεγαλειώδες σε όγκο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το μετατρέψαμε σε εκκλησία του δήμου, η οποία πήρε αποφάσεις. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνέχειά του." 

Στη χθεσινή σύσκεψη έπεσαν στο τραπέζι και ονόματα για τους ομιλητές, μεταξύ αυτών του Μίκη Θεοδωράκη και του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Περίεργη εμμονή από τον Ιερώνυμο

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, ο Αρχιεπίσκοπος με τη στάση του συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση και απορίες. Εμμένει στο ότι τα συλλαλητήρια δεν προσφέρουν κάτι, παρά το γεγονός ότι μητροπολίτες, απλοί ιερείς και δεκάδες πατριωτικές οργανώσεις στήριξαν το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ μελετούν το ενδεχόμενο αντίστοιχης κινητοποίησης στην Αθήνα.

«Η Εκκλησία επιμένει στις απόψεις της για το θέμα των Σκοπίων» είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, όπου αποτυπώνονται εμμέσως οι αλυτρωτικές βλέψεις της έναντι της χώρας μας.


No comments:

Post a Comment