Tuesday, January 23, 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ…ΔΥΣΚΟΛΑ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ…ΔΥΣΚΟΛΑ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, έδωσε -για πολλοστή φορά- το στίγμα του. Μετά το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης της περασμένης Κυριακής, θορυβημένος έσπευσε να δηλώσει: «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε: τα εύκολα ή τα δύσκολα; Εγώ προτιμώ τα δύσκολα». Και συνέχισε: «Πρέπει με σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις». Αντί να είναι μπροστάρης στον αγώνα κατά των κατά συρροήν προδοτών του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να τους «κάνει πλάτες», με αποτέλεσμα να βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, αντιμέτωπος με τον ελληνικό λαό και τα απαράγραπτα δίκαιά του. Συνομιλεί αμέριμνος με τον κ. Τσίπρα, που είναι έτοιμος -στα πλαίσια του κομμουνιστικού δόγματος «μικρή Ελλάδα κι έντιμη»- να παραδώσει στους Σκοπιανούς (Σλάβους 53% και Αλβανούς 47%) το όνομα της Μακεδονίας, διότι -άκουσον!, άκουσον!-, μ’ αυτό το όνομα τους αναγνωρίζουν οι ξένοι!!! 

Φυσικά και ΔΕΝ μας ξενίζει η όλη του στάση και συμπεριφορά. Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξεχάσουμε το πώς χειρίστηκε την απόφαση της Ι.Σ.Ι. της 26ης Μαΐου 2016, σχετικά με την αξίωση των Οικουμενιστών να δοθεί στους όπου γης αιρετικούς η ονομασία «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες». Τι αποφάσισε τότε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος; Έδωσε σαφείς εντολές στην υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄αντιπροσωπεία της στο Κολυμβάριο, που σε γενικές γραμμές έλεγε ότι ΔΕΝ προκειται να αναγνωρίσουμε τους αιρετικούς ως Εκκλησίες. 

Και τι έπραξε ο Μακαριώτατος και οι περί αυτόν-πλην του μητροπλίτου Ναυπάκτου- με «σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία»; Καταπατώντας σκαιότατα τις αποφάσεις της Ι.Σ.Ι. ψήφισαν ότι οι όπου γης αιρετικοί και κακόφρονες, ήγουν οι Παπικοί, οι Προτεστάντες μετά των Αγγλικανών, αλλά και οι Μονοφυσίτες και όχι μόνο, αποτελούν «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες»!!! Αυτή είναι η «σύνεση», αυτή είναι η «νηφαλιότητα», αυτή είναι η «ψυχραιμία» με την οποία χειρίζεται τις καταστάσεις ο Μακαριώτατος Αθηνών! 

Φυσικά δεν μου διέφυγε η πεμπτοφαλαγγίτική του στάση στο θέμα του ορθόδοξου χαρακτήρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, που από τη μια αποκοίμιζε τους δικαίως αντιμαχομένους στους αντίχριστους του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλλη κουβαλούσε νερό στο μύλο των κυβερνώντων ώστε τα ελληνιπουλα να διδάσκονται, επί ίσοις όροις, για το ματοβαμένο «προφήτη» που διψάει για αίμα, τον τερατόμορφο θεό Γκανέσα, τους πρόστυχους μύθους των ινδουιστών, την «ιερή» αγελάδα, τους σαμάνους, τους μάγους κ.τ.ό. Αυτή είναι η «σύνεση» του Μακαριώτατου Αθηνών.

No comments:

Post a Comment