Saturday, January 20, 2018

ΑΛΛΟ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΑΛΛΟ ΠΑΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛO ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ



ΑΛΛΟ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΑΛΛΟ ΠΑΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛO ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα του Μακρακιστικού και Παποκαισαρικού κόμματος “Κοινωνία”, σε ανάρτηση που επιγράφεται “Σκοπιανό: Άλλο Πατέρας και άλλο...πατριός”:

“Η απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ σχετικά με το φλέγον και μείζον εθνικό ζήτημα της ονομασίας του ψευδοκράτους των Σκοπίων δείχνει ξεκάθαρα τον αμοραλισμό των κυβερνώντων, την ανθελληνική τακτική τους και την βούλησή τους για τον πλήρη αποχριστιανισμό της Πατρίδος μας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε με το γνωστό αλαζονικό και απαξιωτικό ύφος, που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των πολιτικών στην Ελλάδα, κάνοντας λανθασμένες υποδείξεις στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για το ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας και ποιες είναι οι αρμοδιότητες της πολιτικής ηγεσίας.

Συγκεκαλυμμένα, αλλά σαφώς, κατηγόρησε την Εκκλησία για «κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες» τοποθετώντας την δίπλα στις φασιστικές και ακραίες απόψεις των καιροσκόπων της ακροδεξιάς και των πάσης φύσεως "πατριωτών".”

Προσέξτε πόσο ύπουλα υποσκάπτει τα συλλαλητήρια, στηρίζει και καλύπτει τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ωραιοποιεί τους άθεους και αρνησιπάτριδες του Τσίπρα, που ξεπουλούν την Ιστορία, την ειρήνη και την ευστάθεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών και προωθούν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά σαν πατέρας, λέγει ο σεβαστός Γέρων των Εξαρχείων. Θεέ και Κύριε του ελέους! Τι άλλο θα ακούσουμε πια! Ο Ιερώνυμος πατέρας!!! Έλεος!

Ο Τσίπρας, ισχυρίζεται ο σεβαστός κακόδοξος κληρικός, μιλά σαν πατριός, αλλά όλοι σχεδόν οι πολιτικοί το ίδιο κάνουν. Μιλούν με αλαζονεία και απαξίωση όταν μιλούν για την Εκκλησία. Τουτέστιν γιατί να βάλουμε στο στόχαστρο τον Τσίπρα, αφού όλοι σχεδόν είναι οι ίδιοι;!!!

Άλλωστε, όπως μας διαβεβαιώνει ο σεβαστός παππουλής των Εξαρχείων, αυτοί που μιλούν για συλλαλητήρια είναι ακροδεξιοί και “πατριώτες”. Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι το 68% των Ελλήνων δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και των παραγώγων του. Πολύ δεν είναι, σεβαστέ Γέροντα, να θεωρούμε ότι οι εφτά στους δέκα Έλληνες είναι ακροδεξιοί και “πατριώτες” και όχι πατριώτες;

Τώρα το ερώτημα είναι: Για ποιο λόγο ο σεβαστός Γέρων ενεργεί τόσο ύπουλα; 

1.) Καταρχήν για να εξασφαλίσει την εύνοια του Αρχιεπισκόπου του οποίου κατέστη πολύτιμος σύμμαχος στη διένεξη που άνοιξε ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος με τον Πατριάρχη για το κτήμα Προμπονά και όχι μόνον.

2.) Εξασφαλίζει ασυλία έναντι του Αρχιεπισκόπου για να επιδιώκει ανενόχλητος να καταστεί ο Ρασπουτίν της πολιτικής ζωής του τόπου, και

3.) Κτίζει το ηγετικό του προφίλ στο παραδοσιακό στρατόπεδο αντιμαχόμενος ύπουλα και έντεχνα την πατριωτική στάση όλων ανεξαίρετα των αντιοικουμενιστών.

Φυσικά λογαριάζει χωρίς τον πατριώτη ξενοδόχο πιστό λαό του Θεού που θα τον μαυρίσει άγρια στις επερχόμενες εκλογές οποτεδήποτε γίνουν.

ΜΟΝΟΝ ένας τρόπος υπάρχει που οδηγεί στην εξιλέωση, σεβαστέ π. Βασίλειε!

Να σας δούμε στην εξέδρα των συλλαλητηρίων και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με την κυρία Νινέττα και τον αγαπητό σας υιόν κ. Εμμανουήλ.

Αλλιώς θα φάτε και οι τρεις μαύρο που θα πάει σύννεφο.

Α! και πού είστε; 

Περιμένουμε να κάνετε άγρια επίθεση εναντίον του εθνομειοδότη Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, από τις στήλες του "Ορθόδοξου Τύπου", αλλιώς το μαύρισμα δεν το γλυτώνετε με τίποτα.

Αν παρεβρεθείτε -φυσικά- στα συλλαλητήρια δεν θα σας επαινέσουμε. Αυτό δα έλειπε! Να περιμένετε επαίνους, απλά και μόνον επειδή θα πράξετε το αδήριτο χρέος σας. Αν, όμως, δεν πάτε, τότε σας περιμένουμε στη γωνία για να σας ψάλλουμε τα δέοντα. Καθηκόντως!

3 comments:

  1. Εύλογες οι απορίες σας κ. Τελεβάντο, όμως μάλλον ξεχάσατε (;) ότι ο Άγιος Νικόλαος Πευκακίων υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Άρα πώς ζητάτε από τον Προϊστάμενο του εν λόγω Ιερού Ναού να πάει κόντρα στον Προϊστάμενό του; Το πολύ - πολύ να τα βάλει με κανέναν άλλον Μητροπολίτη (!!!) που "εξαπάτησε την Ιεραρχία", όπως έκανε για το θέμα των βιβλίων των Θρησκευτικών με τον Επίσκοπο Ύδρας. Ο δε Αρχιεπίσκοπος, φυσικά, παραμένει στο απυρόβλητο, παρότι σαφώς αναμεικνύεται στην πολιτική και μάλιστα με τρόπο σκανδαλώδη, λειτουργώντας ως "συνιστώσα" του Σύριζα!

    ReplyDelete
  2. Κύριε Τελεβάντο,
    μπορείτε να επεκταθείτε όσον αφορά τη φράση σας "Μακρακιστικό και Παποκαισαρικό κόμμα η Κοινωνία";
    Μία φορά βρέθηκα σε προεκλογική ομιλία του κόμματος αυτού και κάτι στο βάθος μου μύριζε σιωνίλα...

    ReplyDelete
  3. Για τα περί Σιωνίλας δεν έχω καμία ένδειξη πολλώ μάλλον απόδειξη.

    Αλλά για το ότι θέλουν να κάνουν την Εκκλησία κόμμα που να διοικεί την πολιτική ζωή του τόπου από τα παρασκήνια (άρα παποκαισαρισμός) αυτό είναι βεβαιο.

    Μακρακιστές είναι επίσης επειδή ακολουθούν τον Μακράκη και τις ιδεοληψίες του για ανάμιξη της Εκκλησίας στην πολιτική.

    ReplyDelete