Thursday, January 18, 2018

ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ



ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ

(Θα μετουσιωθεί, άραγε, σε πράξη;)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:
“Ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά υπογράμμισε ότι οι Μέγας Αθανάσιος και Κύριλλος Αλεξανδρείας με την ζωή, το έργο και την αγωνιστική τους Μαρτυρία, πολέμησαν την πλάνη και υπερασπίστηκαν την αλήθεια.
Σε όλες τις εποχές την αλήθεια την πολεμούνε. 
Η Εκκλησία έδωσε τον τίτλο Μέγας στον Άγιο Αθανάσιο, διότι ο ίδιος πρώτα με την ζωή, το παράδειγμα και την διακονία του, έδωσε αυτή την μαρτυρία της Πίστεως του, προς τον Έναν και Αληθινό Κύριο.»
Τι ωραία που τα λέγει ο ευλογημένος ο Μητροπολίτης Λαγκαδά! Σε κάθε εποχή ο διάβολος πολεμά την αλήθεια αλλά ο Θεός αναδεικνύει μεγάλους Αγίους σαν τον Μέγα Αθανάσιο κκι τον Κύριλλο Αλεξανδρείας οι οποίοι πολεμούν τους διαστροφείς της αλήθειας, δηλαδή τους αιρετικούς. 
Παράλληλα με τους Ομολογητές και Μάρτυρες της αλήθειας, Σεβασμιώτατε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν δυστυχώς και οι ριψάσπιδες. Υπάρχουν και οι ομόφρονες του Άρειου και του Νεστόριου.
Στις μέρες μας λ.χ., Σεβασμιώτατε, πολλοί αρχιερείς συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψαν τις κακόδοξες αποφάσεις της.
Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς διώκουν με κάθε τρόπο τους Ομολογητές κληρικούς που διέκοψαν το μνημόσυνό τους.
Εσείς, Σεβασμιώτατε, πήρατε μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης και υπογράψατε ασμένως τις κακόδοξες αποφάσεις της, ενώ δεν διστάσατε να δώσεστε αμέσως απολυτήριο στον π. Φώτιο Βεζύνια μόλις διέκοψε το μνημόσυνό σας, όπως είχε αναφαίρετο κανονικό δικαίωμα να κάνει.
Με το σημερινό σας κήρυγμα, Σεβασμιώτατε, επαινείτε τους Ομολογητές Αγίους! Να υποθέσουμε, άραγε, ότι είστε έτοιμος να ανακαλέσετε την υπογραφή σας από τα επαίσχυντα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης και ότι θα επιτρέψετε στον π. Φώτιο Βεζύνια να αναλάβει τα καθήκοντά τους στην ενορία του;
Άλλωστε τι λόγο θα έχει να μη σας μνημονεύει, αν ανακαλέσετε την υπογραφή σας από τα κακόδοξα Κείμενα.

2 comments:

  1. Έχουμε σιχαθεί την διψυχία , την διγλωσσία , την υποκρισία του ιερού άμβωνα κ. Τελεβάντο Μέ τά χείλη τιμούν τους αγίους και μέ την πράξη τους χλευάζουν Αλλα λένε στον άμβωνα και άλλα στά "εργαστήρια σκέψεως " όπως είναι τα θεολογικά υποτίθεται συνέδρια Απλά υποδύονται ρόλους Μάλιστα ο Δημητριάδος το λέει ευθαρσώς, οτι αυτά είναι για τους χαζούς, που πάνε στην εκκλησία Οποιος δέν έχει τις προυποθέσεις νά καταλάβει την υψηλή θεολογία των βλασφημιών εναντίον των αγίων, μπορεί να περιοριστεί στα επ 'εκκλησίαις κηρύγματά τους, που απευθύνονται σέ χαζούς Αλλωστε το λέει και ο απόστολος Παύλος Τά μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα τους σοφούς καταισχύνη Γι'αυτό τα κηρύγματά τους δέν έχουν χάρη ,είναι αχαρίτωτα Προχθές σκεφτόμουν , άν δέν έχουν νά πούνε κάτι , ας μήν κάνουν κήρυγμα και νά κάθεται ο κόσμος όρθιος νά ακούει τις κενολογίες των Τό κήρυγμά τους άν δέν είναι κακό , είναι απολύτως συμβατικό , γιατί δεν είναι βιωματικό Μέ τέτοια υποκριτικά κηρύγματα χλευάζουν τους αγίους αντί νά τους τιμούν

    ReplyDelete
  2. Οι οικουμενιστές αρνήθηκαν την μωρία του Σταυρού και συμπεριφέρονται ως εξυπνάκηδες παπαντζήδες Η εξυπνάδα τους και η μπογιά τους έχει ημερομηνία λήξεως μέχρι την ταφόπλακα Η ελπίδα του Σταυρού έχει μία προοπτική πέραν της εγκοσμιότητος Οι οικουμενιστές διαστρέφουν το νόημα του Σταυρού και μέ κάθε τρόπο χλευάζουν την μωρία του κηρύγματος Συνηθίσαμε αυτά νά τα λέμε ως "ψιλές" θεολογίες και είναι κενά λόγια , όταν δέν είναι το καθημερινό βίωμά μας Το κήρυγμα των οικουμενιστών είναι ψεύτικο, σαν τενεκές ξεγάνωτος ακούγεται , γιατί δέν έχει κανένα βιωματικό φορτίο

    ReplyDelete