Tuesday, January 30, 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ΙΣΚΕ και διάφορα ιστολόγια έδωσαν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις κακοήθειες του Σεβ. Μεσσηνίας, αναφορικά με τα εθνικό Συλλαλήτηριο για τη Μακεδονία μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα.

Εκφράζουμε την πιο μεγάλη χαρά μας, επειδή ξεσηκώθηκαν οι πάντες εναντίον του βαμμένου αυτού Οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη. 

Προσοχή όμως!

Οι δηλώσεις του κ. Σαββάτου έγιναν με το γνωστό αλαζονικό και προκλητικό ύφος του, όχι μόνο για να εκφράσουν τις πεποιθήσεις του, αλλά προπαντός για να αποσπάσουν την προσοχή μας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να την επικεντρώσουν στον Σεβ. Μεσσηνίας.

Τι προτείνω λοιπόν;

Όχι βέβαια να σταματήσουμε να τα ρίχνουμε στον Μεσσηνίας. Θεός φυλάξοι να έκανα ποτέ τέτοια εισήγηση, αλλά να ελέγχουμε τον Μεσσηνίας χωρίς παράλληλα να αφήσουμε στο απυρόβλητο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που είναι η αιτία της αρχικά αρνητικής και στη συνέχεια, μετά την γενική κατακραυγή εναντίον του Μακαριώτατου, πλαδαρής στάσης της Εκκλησίας έναντι των Συλλαλητηρίων.

Ας μη κάνουμε το λάθος που κάνουν πολλοί -εν οις δυστυχώς και η ΠΕΘ, από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ένωσης ο κ. Ρεράκης- για το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Τι ακριβώς κάνουν; 

Χτυπούν μεν και πολύ καλά κάνουν τους άθεους εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν για όσα άνομα μηχανεύονται για να προωθήσουν την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά αφήνουν στο απυρόβλητο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που είναι το εφαλτήριο της προσπάθειας μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό.

Ανελέητα χτυπήματα στον κ. Σαββάτο, λοιπόν, με χριστιανική πάντοτε ανεξικακία, αλλά παράλληλα αταλάντευτη κριτική εναντίον του Ιερωνύμου, αφού αυτός βασικά ευθύνεται για την αρνητική και στη συνέχεια χλιαρή στάση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό.

No comments:

Post a Comment