Thursday, August 3, 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
=====

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αρχιμ. Πρόδρομος Μωϋσίδης, αρχιμ. Κύριλλος Τακίδης, αρχιμ. Χαράλαμπος Ζιώγας και αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης είμαστε εγγεγραμμένοι κανονικὰ στὸ Μοναχολόγιο τής Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, αλλά διακονούμε σε άλλες διακονίες της Μητροπόλεως. Αυτὸ το γεγονὸς μας δίνει το δικαίωμα να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να διαχωρίσουμε τη θέση μας γιὰ τα όσα έγιναν και γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Μονή.

Δυστυχώς οι αδελφοί μας της Μονής διέκοψαν τη μνημόνευση κατά τη θεία λειτουργία του ονόματος του επισκόπου μας π. Θεοκλήτου. Αυτό είναι μια βαριά κανονική αταξία. Αν γίνεται λειτουργία χωρίς μνημόνευση του επισκόπου, τότε μπορεί νὰ γίνει καὶ χειροτονία διακόνου και ιερέως χωρίς τὴν παρουσία επισκόπου! Λυπηθήκαμε πάλι και για τὰ έκτροπα της πανήγυρης. Μάλιστα είδαμε και το πρωτάκουστο, ότι συλλειτούργησαν και με κάποιον καθηρημένο από χρόνια πρώην ιερομόναχο!

Τελευταίος γκρεμός τους ήταν το ότι υπέβαλαν  πολυσέλιδη ΜΗΝΥΣΗ εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. Οδυνηρό το γεγονός και μόνο να ακούγεται, και πώς το άντεξε η καρδιά τοῦ αγαθού και σεβαστού Γέροντα π.Μαξίμου; Τι άλλο θα ακούσουμε;

Γράφοντας τα παραπάνω ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αδελφοί μας νὰ συνέλθουν, να αντιληφθούν το μέγα λάθος τους και νὰ επανέλθουν στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας. (Πτολεμαΐδα 2.8.2017)

Oι υπογράφοντες
1. αρχιμ. Πρόδρομος Μωυσίδης, εφημέριος Φούφα
2. αρχιμ. Κύριλλος Τακίδης, εφημέριος Μαυροπηγής
3. αρχιμ. Χαράλαμπος Ζιώγας, εφημέριος Καρυοχωρίου
4. αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος

No comments:

Post a Comment