Friday, August 18, 2017

ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΣΙΑΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ


ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Του ιστολογίου “Ο Παιδαγωγός”
=====

Την Κυριακή, 23/10 Ιουλίου 2017, ακόμα ένας ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας ανακοίνωσε την διακοπή μνημονεύσεως του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του.

Παρόλο που θα είναι "απόβλητος" μαζί με την πολυάριθμη οικογένεια του, ο πατέρας Αρτέμιε Σκρίπκιν αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να χάσει τις πενιχρές ενοριακές απολαβές του παρά να χάσει την Πίστη του στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του. 

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ανοικτής επιστολής του πρωτοπρεσβυτέρου Αρτέμιε Σκρίπκιν:

Επιστολή

του ιερέως της Επαρχίας Τίχβιν,
της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας,
Πρωτοπρεσβύτερου Αρτέμιε Σκρίπκιν

Προς 

τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας, 
Βαρσανούφιε της Αγίας Πετρούπολης και Λαντόγκα


Στις 16 Απριλίου τ.ε., την ημέρα του Αγίου Πάσχα, ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας, κύριος Κύριλλος της Μόσχας, σε μία επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Παίδων, στη Μόσχα, έκανε μια σημαντική δήλωση σε σχέση με την οντότητα του Θεού.

Στην σκανδαλώδη του ομιλία, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας, ασκώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, αναγνώρισε δημόσια την ταύτιση του Τριαδικού Θεού με τον, τρόπο τινά, θεό των μουσουλμάνων, Αλλάχ. Με αυτή του τη δήλωση εκθέτει προς αναθεώρηση το σπουδαιότερο δόγμα της Ορθόδοξης Πίστης, το δόγμα της Αγίας Τριάδας.

Πριν από δυο μήνες σας έστειλα, εσάς και του Επίσκοπου Μστίσλαβ του Τίχβιν, επιστολές όπου σας παρακαλούσα να αποσαφηνίσετε την επίσημη θεολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Έπειτα από δυο μήνες δεν έχω λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση ή αποσαφήνιση.

Δεδομένου τα ανωτέρω, σας ανακοινώνω τα εξής: 
Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που μας παρέχει ο 15ο Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου, διακόπτω την κανονική (εκκλησιαστική) κοινωνία με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας, κ. Κύριλλο (Γκουντεάεβ Βλαδιμίρ Μιχαίλοβιτς), κατόπιν σοβαρότατων παραβάσεων των κανόνων, που έχει διαπράξει: 

  • Την κήρυξη της αίρεσης του ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως το 1180), 
  • την κήρυξη της αίρεσης του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Μόσχας το 1948), 
  • την κήρυξη της αίρεσης των ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΩΝ [ΠΑΠΙΣΜΟΥ] (καταδικασμένη από σωρεία Συνόδων και Αγίων Πατέρων). 
Επίσης, διακόπτω την κανονική κοινωνία μαζί σας, με τον επίσκοπο Μστίσλαβ και με τους άλλους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας, που στηρίζουν και αποδέχονται τις προαναφερόμενες ψευδοδιδασκαλίες του αιρετικού και βλάσφημου Πατριάρχη Κύριλλου Γκουντεάεβ, ως ΣΥΝΕΡΓΟΙ (εκούσια ή ακούσια) στα εγκλήματά του ενάντια του Θεού και της Αγίας Εκκλησίας. 

Από εδώ και στο εξής θεωρώ τις εντολές και τις επιπλήξεις σας και άλλων αρχιερέων της Oρθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσσίας που προανέφερα, καθόλα ανυπόστατες. 

Μένω πιστός στον όρκο που έδωσα προτού λάβω το Άγιο Βάπτισμα και στον όρκο που έδωσα προτού χειροτονηθώ ιερέα,

Πρωτοπρεσβύτερος Αρτέμιε Σκρίπκιν

23 Ιουλίου 2017

No comments:

Post a Comment