Monday, August 21, 2017

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ


Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε άρθρο του, με αφορμή το κυριακάτικο ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβ. Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ μας υπενθυμίζει δια μίαν εισέτι φοράν τις οικουμενιστικές του καταβολές και θέσεις. Συγκεκριμένα επιτίθεται λαύρος κατά του Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου διότι στην επαρχία του ο τελευταίος προέβη σε προσθήκη στη θ. λειτουργία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων αρχόντων ημών». Ο Σεβασμιώτατος Ζιμπάμπουε υψώνει φωνήν διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι οι εν λόγω προσθήκες «όχι μόνο είναι απαράδεκτες, αλλά στην ουσία όσοι τις διαβάζουν θέτουν και τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας» (sic). 

Δεν θα υπεισέλθω στο αν είναι επιτρεπτόν ή όχι να γίνονται προσθήκες στη θ. λειτουργία. Το αν είναι όμως «ασεβέστατοι, άθεοι και άπιστοι» οι εν Ελλάδι κυβερνώντες δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς. Ο πρωθυπουργός ζει αστεφάνωντος, με τα παιδάκια του αβάπτιστα και, μεταξύ άλλων πολλών, οι τελευταίες αντιχριστιανικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. 

Γιατί, όμως, ο Σεβασμιώτατος έσπευσε, εισπηδητικώς και αναρμοδίως, να αποβάλει της Εκκλησίας του Χριστού όσους διαβάσουν τις εν λόγω προσθήκες; Από πού έλαβε την εξουσίαν ταύτην; Πρώτα από όλα ας αναλογιστεί τις ιδικές του προσωπικές και ασήκωτες ευθύνες διότι, όταν έγινε επίσκοπος της Εκκλησίας διαβεβαίωσε, εις επήκοον πάντων, ότι θα είναι άγρυπνος φύλακας και υπερασπιστής της Ορθοδόξου πίστεως και ότι θα ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας. Το έπραξε στο Κολυμβάριο πέρυσι; Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι υπέγραψε, μαζί με όλους τους Κυκκώτες που παρεβρέθηκαν στην εκεί Σύναξη, το αντορθόδοξο κείμενο, που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες», παρέχοντας, μέσω της νέας και νεωτερίζουσας αυτής εκκλησιολογίας άφεσιν αμαρτιών σε όλες ανεξαιρέτως τις υφιστάμενες αιρέσεις αλλά και στις παλαιές, που εδώ κι αιώνες καταδικάστηκαν από Συνόδους Οικουμενικές. Μιλάμε για τους Μονοφυσίτες και όχι μόνο. 

Και συνεχίζει: «Ο άγιος Καλαβρύτων πρόσφατα αποκήρυξε τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και στη συνέχεια κατηγόρησε δημόσια για προδοσία της Ορθοδοξίας όλους τους αρχιερείς της Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος». Είναι ηλίου φαεινότερον γιατί βάλλει (όπως και ο συντάκτης του ιστολογίου «Ιδιωτική οδός») κατά του Σεβασμιώτατου Καλαβρύτων. Τόλμησε να απορρίψει τη Σύναξη του Κολυμβαρίου. Ευ και καλώς αλλά και καθηκόντως έπραξε, στην προκειμένη περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων. Αυτή είναι η δουλειά του κάθε ορθοδόξου επισκόπου: Να ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας και όχι να συμφύρεται και να συναγελάζεται χωρίς τελειωμό μετά των αιρετικών και να μοιράζει αβέρτα και εν συνόδω συγχωροχάρτια στους αμετανόητους και ποικιλώνυμους αιρετικούς.

No comments:

Post a Comment