Saturday, August 12, 2017

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ;



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο οικουμενιστικό ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός”, το ακόλουθο απόσπασμα στην ανάρτηση "Ο "βόθρος" της Βουλής και ο Μητροπολίτης Κοζάνης":

“Τεκμήριο υγείας είναι οι εξηγήσεις που ζητάει δια του μακαριωτάτου Προέδρου της η Ιερά Σύνοδος από τον Μητροπολίτη Παύλο για το ανακύψουν θέμα. Είθε στη συζήτηση που θα προκληθεί να εξηγηθεί και γιατί δεν ζητήθηκαν τόσα χρόνια εξηγήσεις από θορυβώδεις κληρικούς που λοιδορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, υβρίζουν χυδαία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκτοξεύουν λόγους πρόστυχους ενάντια στους θεράποντες της οικουμενικής κίνησης, εμπαίζουν τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, κηρύσσουν τον αντισημιτισμό, σπέρνουν το μίσος ενάντια στο Ισλάμ ή στρέφονται με ακραίο λόγο ενάντια σε σεξουαλικές και άλλες μειονότητες.”

Θα διερωτάστε ποιος έγραψε ένα τόσο απαράδεκτο κείμενο. Δεν είναι άλλος από τον κ. 
Γιώργο Βλαντή, Διευθυντή του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Βαυαρίας και επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αναλυτικός σχολιασμός του κειμένου. Απλά επισημαίνουμε ότι τέτοια κείμενα αποδεικνύουν ότι οι αποτειχίσεις, σε ορισμένες Μητροπόλεις, είναι απολύτως επιβεβλημένες.

Μια από αυτές είναι σίγουρα η Μητρόπολη Δημητριάδος επειδή η διαβόητη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου είναι κυριολεκτικά εργαστήρι οικουμενιστικής κακοδοξίας, νεωτερισμών και ασέβειας.

Κρίμα που δεν υπάρχει κίνηση στη Μητρόπολη Δημητριάδος για διακοπή του Μνημοσύνου του οικείου Ιεράρχη, Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιου, ο οποίος συστηματικά -επί σειράν ετών- έχει μεταβάλει την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου σε σφηκοφωλιά Οικουμενιστών και νεωτεριστών θεολόγων, κληρικών και λαικών. 

2 comments:

  1. Απλή συνωνυμία και απλές συμπτώσεις κύριε Τελεβάντο ! Κάνετε κάποιο λάθος φαντάζομαι ! Καμμία τετοια ΄΄Ακαδημία ΄΄ δέν υφίσταται ΄΄εκάς ΄΄ της πόλεως του Βόλου Εδώ στον Βόλο τίποτα από όσα εσεις λέτε δέν γνωρίζουμε να λαμβάνουν χώρα Γνωρίζετε καλύτερα εσείς και δέν γνωρίζουμε εμείς ; Δέν ευκαιρούμε άλλωστε να ασχοληθούμε μέ τίποτα άλλο εκτός του κομβοσχοινίου και της νύψεως , άντε να φέρουμε και καμμία κολοτούμπα στους υπερέχοντας ! Προσευχηηηηηή , υπακοηηηηή , ενότητα, εις θέσιν και εις τύπον Χριστού , διαμένων εις ωραίαν ΄΄θέσιν΄΄ του χωρίου Μαλακίου Πώς ονομάζονται άραγε οι κάτοικοι αυτού του ωραίου χωρίου ; Άσχετον !Σέ κάθε περίπτωση άς έχουμε και λίγη εμπιστοσύνη στον Χριστό , οτι μπορεί να τά καταφέρει και μόνος του ,χωρίς την δική μας βοήθεια Άς μήν πάσχουμε από ολιγοπιστία για την πορεία
    του ΄΄σκάφους΄΄ και γινόμαστε ΄΄αυτόκλητοι αμύντορες ΄΄ της εκκλησίας Η απορία μου είναι για να μήν είμαστε ΄΄ αυτόκλητοι αμύντορες΄΄ ποιός θα έπρεπε να μας ορίσει ; Περνά καί αυτό μέσα από την Χάρη του επισκόπου ;

    ReplyDelete
  2. Υ.Γ. Διορθώνουμε : νήψεως

    ReplyDelete