Tuesday, August 8, 2017

AΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ


AΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ

Του κ. Σωτήρη Τζούμα
=====

Ένα ειρωνικό και αρκούντως ανακριβές σχόλιό μας στάθηκε η αφορμή να πληροφορηθούμε την σθεναρά αντίσταση που καταβάλλει η τοπική Εκκλησία Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κατά των δωδεκαθειστών οι οποίοι αναπτύσσουν προκλητική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα!

Και αυτό το κάνουν οι συγκεκριμένοι νεόκοποι λάτρεις των Θεών του Ολύμπου, στηριζόμενοι και στην βοήθεια κρατικών υπηρεσιών αλλά και περιφερειών που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προωθούν τα πολιτιστικά δρώμενα της κάθε περιοχής!

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, διαφήμιζαν επί μέρες τις εορτές των δωδεκαθεϊστών και παράλληλα ότι θα συμμετέχουν σε όλα αυτά και χορωδιακά τμήματα της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Εδημοσιεύσαμε την είδηση, όπως την βρήκαμε στο site που έχει δημιουργηθεί, χωρίς, όμως, να διασταυρώσουμε την αλήθεια συνομιλώντας με τον δραστήριο και αγωνιστή Ιεράρχη της περιοχής, Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμία, ο οποίος έχει αποδείξει στα χρόνια που ποιμαίνει τον υπερήφανο λαό της περιοχής ότι δεν σηκώνει μυίγα στο σπαθί της πίστεως που αξίως κρατά και οδηγεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της επαρχίας του.

Μετά την δημοσίευση του σχόλιου επικοινώνησε μαζί μας ο ίδιος ο Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ο οποίος εξέφρασε την απορία του αλλά και την αιτιολογημένη έκπληξή του για το σχόλιο! Όπως μας είπε ευθαρσώς «όταν επληροφορήθην την συμμετοχή δωδεκαθειστών στις εκδηλώσεις, αμέσως απαγόρευσε την συμμετοχή της χορωδίας εις την εκδήλωση».

Αλλά δεν σταματά εδώ ο προσωπικός αγώνας του Σεβ. Γόρτυνος κατά των δωδεκαθειστών! Θα μας δοθεί η ευκαιρία πολύ σύντομα να τα παρουσιάσουμε εκτενώς συγκεκριμένα γεγονότα και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί με τους άξιους συνεργάτες του, για να δείξουμε πώς πρέπει να φέρονται και να ποιμαίνουν το λαό μας οι Ιεράρχες μας, όταν αντιμετωπίζουν τέτοιους κινδύνους. Δυστυχώς δεν γίνονται γνωστά όλα όσα διαδραματίζονται σε μία επαρχία και αυτό στερεί σε μας την χαρά και την υποχρέωση της προβολής των έργων και των ενεργειών αυτών και σε εκείνους την απολαβή του δικαίου επαίνου και της αναγνώρισης.

Εμείς προσωπικά ζητάμε συγνώμη από τον Σεβ. Γόρτυνος που άθελά μας τον πικράναμε για ασήμαντη αφορμή.

ΠΗΓΗ:

1 comment:

  1. Μακάρι σαν τον Σεβ. Ιερεμίαν,να συμπεριφέροντο και άλλοι Μητροπολίτες.Αλλά αφήνοντας το Ποίμνιο αποίμαντο,το τρώνε οι λύκοι[ιεχωβάδες κ.ά. αιρετικοί,ως και οι ειδωλολάτρες δωδεκαθειστές] που αλωνίζουν και ζημιώνουν την Ιεράν Ποίμνη,τον Χριστώνυμο λαό.

    ReplyDelete