Wednesday, August 23, 2017

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Πρώτο» της Κύπρου (22.8.) ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα πιο κάτω: «Οι τζιχαντιστές βλέπουν ένα Ισλάμ μίσους, έτσι όπως μαθαίναμε στο σχολείο «διά πυρός και σιδήρου». Στο πρόσωπο των άλλων ανθρώπων βλέπουν  τους άπιστους και όχι αυτό που διδάσκει το Ισλάμ, δηλαδή την ισότητα και την αγάπη (sic) και κυρίως προς την χριστιανική και ιουδαϊκή θρησκεία».

Aς εξετάσουμε, όμως αν όντως ισχύουν οι ανωτέρω ισχυρισμοί του Μακαριώτατου. Τι γράφει για το θέμα του «ιερού πολέμου» δηλαδή του τζιχάντ το βιβλίο που θεωρείται από τους οπαδούς του «Προφήτη» ως ιερό; «Αν συναντήσετε τους άπιστους, χτυπήστε τους ως το σημείο που θα κανετε μεγάλες σφαγές. Αλυσοδέστε τους αιχμάλωτους»(Κεφ. 47 [Η μάχη],στ. 4). Όντως πολλή αγάπη φανερώνει αυτός ο κορανικός στίχος! Αυτό διδάσκει ο Μωαμεθανισμός και ας αφήσει τις ανακρίβειες στην μπάντα ο Μακαριώτατος που θέλει να μας βγάλει  τους αιματοβαμμένους χασάπηδες του Μωάμεθ αθώες παριστερές. Αυτό ισχύει φυσικά για όλους τους ομόφρονες αυτώ και ιδιώς αυτούς που δωρίζουν αβέρτα «ιερά Κοράνια». 

Άλλη περικοπή, εκ του Κορανίου, ακούσατε: «Νέοι και γέροι βαδίστε στη μάχη και θυσιάστε τα πλούτη σας και τη ζωή σας για την υπεράσπιση της πίστεως»(Κεφ. 9 [Ημεταστροφή]στ. 41). Ακόμη μια τρίτη περικοπή, γι’ αυτούς που τους αρέσει να ζούνε με ψέμματα: «Ονομάζουν Κυρίους τους ραββίνους, τους ιερείς τους και το Μεσσία, το γιο της Μαρίας, ενώ έχουν διαταχθεί να λατρεύουν ένα μόνο Θεό. Γιατί δεν υπάρχει άλλος. Ανάθεμα σ’ εκείνους που τους λατρεύουν σαν αυτόν» (Κεφ. 9 [Η μεταστροφή] στ. 31). Δεν είναι και τόσο φιλοχριστιανικό αυτό. Δεν είν’ έτσι; 

Οι οπαδοί του Μωάμεθ, Σουνίτες και Σιήτες, έχουν πολλές κι αγεφύρωτες διαφορές. Όμως συμφωνούν απόλυτα ότι ο κόσμος χωρίζεται σε δυό μέρη: Α΄ στο Νταρ ουλ Ισλάμ (τον οίκο του Ισλάμ) και Β΄στο Νταρ ουλ Χαρμπ (τον οίκο του πολέμου). 

Όσον δε την ισότητα ας μάθει ότι στο Κοράνι αναφέρεται: «Οι άντρες είναι οι προστάτες και οι κύριοι των γυναικών, γιατί ο Αλλάχ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άντρες από τις γυναίκες κι επειδή ξοδεύουν από τις περιουσίες τους». Ο Μωάμεθ αναφέρει στις Χαντίθ: «Παρατήρησα τον τζάννα (μωαμεθανικό παράδεισο) και είδα ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του ήσαν φτωχοί και παρατήρησα το τζαχαννόμ (μωαμεθανική κόλαση) και είδα ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του ήσαν γυναίκες». 

Ο αναγνώστης καλείται να συμπεράνει για την ακρίβεια ή μη των πατριαρχικών δηλώσεων.

No comments:

Post a Comment