Wednesday, August 9, 2017

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Εδώ και μερικά χρόνια εμφανίστηκε ακόμη ένας οικουμενιστικός πυλώνας, που φέρει το όνομα Global Christian Forum («Παγκόσμιο Χριστιανικό Βήμα» Π.Χ.Β.). Στο οικουμενιστικό αυτό μόρφωμα «οι μισοί από τους συμμετέχοντες είναι ηγέτες «παλαιοτέρων Εκκλησιών» Ορθόδοξοι, Παπικοί, Προτεστάντες και Αγγλικανοί και «οι άλλοι μισοί είναι ηγέτες νεωτέρων Εκκλησιών» («Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, Χαρισματικοί, Ανεξάρτητοι», Αφρικανικές «Εκκλησίες», «Εκκλησίες» μεταναστών κ.ο.κ. “Όλες οι Εκκλησίες είναι προσκεκλημένες στο «Π.Χ.Β.». 

Η οικουμενιστική αυτή Κίνηση δεν έχει αρχίσει θεολογικό διάλογο αλλά προτιμά «τη γέννηση, την επέκταση και την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών». Επίσης στην εν λόγω οικουμενιστική Κίνηση ΔΕΝ υπάρχουν μέλη αλλά απλά «συμμετέχοντες». Η πρώτη μεγάλη σύναξη του «Π.Χ.Β.» πραγματοποιήθηκε στο Λιμούρου της Κένυας το 2007 και η δεύτερη στο Μανάντο της Ινδονησίας το 2011. Η επόμενη θα γίνει το 2018 στην Κολομβία. 

Είναι φανερό ότι οι οικουμενιστές ΔΕΝ τα περιμένουν όλα από το κακόφημο «Π.Σ.Ε.». Συνεχώς ελίσσονται, μεταλλάσσονται και προωθούν με άλλους τρόπους τον Οικουμενισμό. Όπως διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά, εκτός από τους Προτεστάντες, έχουν εισέλθει με τον πιο επίσημο τρόπο στο «Π.Χ.Β.» οι Παπικοί, αλλά και η πανσπερμία των Πεντηκοστιανών με όλο τους το συνάφι, όπως και καινούργιες αφρικανικές αιρέσεις, που κινούνται στα όρια αιρετικού Χριστανισμού και αφρικανικού παγανισμού κ.ο.κ.. 

Ποια σχέση έχουν οι Ορθόδοξοι με το ανωτέρω μόρφωμα; Εν πρώτοις τη λέξη αυτή δηλ. Ορθοδοξία, την έχουν μοιραστεί οι ημέτεροι Οικουμενιστές και στο «Π.Χ.Β.» με τους Μονοφυσίτες, που δηλώνουν, επίσημα πλέον, «Ορθόδοξοι» αφού στο «Π.Σ.Ε.» τους έχουν παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα! Όσον αφορά ονόματα Ορθοδόξων Εκκλησιών που έδωσαν το παρόν τους στο «Π.Χ.Β.», αναφέρουμε τον επίσκοπο Σασίμων Γεννάδιο, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Θρόνου, τον π. Μιχαήλ Γκουντάγιεφ (αδελφό του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου), τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο (της Εκκλησίας της Κύπρου), όπως και επισκόπους -αντιπροσώπους των Εκκλησιών Αντιοχείας και Αλβανίας. Χαρακτηριστικό είναι το ότι τη θέση του ενός των δύο επισήμων αντιπροσώπων του «Π.Σ.Ε.» κατέχει η Καθηγήτρια του ΑΠΘ κυρία Δήμητρα Κούκουρα! 

Όπως βλέπετε οι Οικουμενιστές συμφύρονται κανονικότατα με τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων. Ο λαϊκός Οικουμενισμός προελαύνει ακάθεκτος και η Σύναξη του Κολυμβαρίου, με την κακόφημη αναγνώριση «ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών» έχει γίνει η αιχμή του δόρατός του. Σήμερα είναι «καιρός του λαλείν», κατά τον Σολομώντα. «Διά Σιών ου σιωπήσομαι».

No comments:

Post a Comment