Wednesday, August 9, 2017

Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ


Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ
=====

Καλλιεργείται κατά κόρον στις μέρες μας η αντίληψη ότι ο Χριστιανισμός ξεπεράστηκε.  Αυτό υποστηρίζουν κοσμικοί αλλά και οικουμενιστικοί κύκλοι. Λέγουν ότι ο Χριστιανισμός πάλιωσε, χρεωκόπησε, ότι πλέον δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει, δεν έχει πλέον ισχύ, είναι απηρχαιωμένος. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε μια καινούρια κατάσταση. 

Γι’ αυτό ρωτούμε: 
Μήπως ο Αντίχριστος κάθεται και σε Χριστιανικούς Ναούς; Το αναφέρει, αγαπητοί μου, ο Ιερός Χρυσόστομος αυτό, αλλά με ποιαν έννοια; Όχι με την έννοια ότι θα καθίσει τότε ο Αντίχριστος, αφού λέγει ο Άγιος Κύριλλος, μη γένοιτο, τέτοιο πράγμα όχι, αλλά με την έννοια των υπηρετών του Αντιχρίστου. Όταν υπάρχουν οικουμενισταί κληρικοί ή μασώνοι ή αιρετικοί είτε Πατριάρχαι είναι αυτοί, είτε επίσκοποι, είτε πρεσβύτεροι, είτε διάκονοι και οι άνθρωποι αυτοί λέγουν πράγματα αιρετικά, όπως επί παραδείγματι:
–Οι Ιεροί Κανόνες είναι ξεπερασμένοι.
–Το Πηδάλιον δεν έχει καμία σημασία και αξία.
–Οι νηστείες να καταργηθούν.
–Η εγκράτεια θεωρείται παρωχημένο πράγμα.
-Σήμερα ζούμε σε μία νέα εποχή, πρέπει τους νέους μας να τους δούμε με άλλο μάτι, μπορούν να ζουν την γενετήσια ζωή κτλ., κτλ..
Πέστε μου. Μήπως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθονται όργανα του Αντιχρίστου;

Κάνει εντύπωση ότι ο Θεός σε κάθε εποχή έχει τους Αγίους Του. Γιατί λέτε; Για να δίδει την απάντηση στους πιστούς ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι οι Άγιοι είναι ξεπερασμένοι. Σε κάθε αιώνα δίνει πολλούς Αγίους. Στον 20ον αιώνα έδωσε τον Άγιο Νεκτάριο, που πολύ ορθά χαρακτηρίστηκε «ο Άγιος του αιώνος μας».

Δεν ανέχεται ο Αντίχριστος να υπάρχει Άγιος, επειδή υποστηρίζει ότι η αγιότης είναι απαρχαιωμένο πράγμα και είναι απηρχαιωμένο γιατί είναι απηρχαιωμένο το Ευαγγέλιο και έτσι το Ευαγγέλιο δεν μπορεί να κάνει Αγίους. Αλλά ο Θεός θα δίνει Αγίους σε κάθε εποχή για να δίδει την απάντηση ότι το Ευαγγέλιο δεν είναι απαρχαιωμένο.

Απομαγνητοφώνηση [47:12 – 54:15] Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

ΠΗΓΗ: 

Ηχητικό arnion.gr Ομιλία αριθμός 57, 21-11-1982 «Ο Αντίχριστος κατά την Αγίαν Γραφήν και τους Πατέρας.»

No comments:

Post a Comment