Tuesday, August 22, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:
“Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2017 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο των 300 ετών από την Μετακομιδή από τα νησιά Στροφάδια του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου.
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.
Αρχικά στο νησί των Ποιητών θα έφτανε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τα χαμόγελα και τις ευχετήριες επιστολές, διεξάγεται ένας ιερός "πόλεμος" που αφορά την ιδιοκτησία Ιερού Ναού.
Αν και πολλές φορές έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, πρόσφατα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται να προέβη σε αποδοχή δωρεάς που αφορά το Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κτήμα Δ. Προμπονά.”
Αυτή είναι δυστυχώς η ηγεσία της Εκκλησίας και στην Ελλάδα και στο Φανάρι. Ερίζουν κυριολεκτικά περί σκιάς όνου την ώρα που συνεργάζονται αρμονικά για να καταπατηθούν οι Όροι της πίστεως.
Ο καυγάς για ασήμαντη αφορμή. Κάποιος δώρησε στο Πατριαρχείο κτήμα με ναό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νομίζει ότι επήλθε η συντέλεια του κόσμου.
Ερωτούμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων δεν έχουν μετόχια και εξαρχίες στην Εκκλησία της Ελλάδος; Για ποιο λόγο γίνεται τόσος σαματάς επειδή θα αποκτήσει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Ερωτούμε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τόσο αναγκαία είναι η απόκτηση ναού για το Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ελλάδος; Τόσα χρόνια που δεν είχε μετόχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ελλάδα σε τι το εμπόδισε να επιτελέσει την αποστολή του;
Και ενώ οι δύο Εκκλησίες ερίζουν κυριολεκτικά περί σκιάς όνου συνεργάζονται αρμονικότατα για την προώθηση του Οικουμενισμού και την επιβολή των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης.
Για τα ασήμαντα ομηρικοί καυγάδες την ώρα που και ο δύο Εκκλησίες είναι ομοτράπεζοι της Ιεζάβελ του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης. 
Θλίβεται πραγματικά η ψυχή μας για την κατάντια.

No comments:

Post a Comment