Sunday, April 13, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΚΕΡΑΜΙΟΝ ΥΔΑΤΟΣ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
____________

Επισκόπου Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκη, Μητροπολίτου Προικοννήσου (του από Αριανζού και Νέας Ζηλανδίας), Κεράμιον ύδατος, Δροσισμός από την πηγή την Αείζωο, Εκδόσεις η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Μήλεσι 2014, σσ. 540.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Αναδημοσίευση σε πολυσέλιδο τόμο άρθρων του Σεβ. συγγραφέα που δημοσιεύθηκαν στην “Πειραική Εκκλησία” και σε άλλα περιοδικά και ιστοσελίδες.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί τρόπο τινά συνέχεια του ανάλογου βιβλίου “Οσμή ζωής”, που εξέδωσε ο Σεβασμιότατος το 2009.

Η συγγραφική ικανότητα του Σεβασμιότατου είναι μοναδική. Αριστος -με την όλη σημασία του όρου- χειριστής του λόγου, ο Σεβασμιότατος γράφει με πολύ λυρισμό για τα θέματα που αγαπά: Την Ρωμηοσύνη, την Ορθοδοξία, τις παραδόσεις μας.

Το βιβλίο περιέχει εορτολογικά, αγιολογικά, ταξιδιωτικά, και απολογητικά κείμενα.

Στάθηκα με ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο “Αγιον Μύρον” που περιγράφει την τελετή της παρασκευής του Αγίου Μύρου στη Βασιλεύουσα, στο κείμενο που επιγράφεται “Σύγχρονη Ειδωλολατρία”, στο κείμενο “Ελλήνων ιερώνυμα - του Θεοτερπή επώνυμα” και στο κείμενο “Καύσων στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνει” που αναφέρεται στις εμπειρίες του Σεβασμιότατου όταν υπηρετούσε στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Το έργο είναι έκδοσις του Ησυχαστηρίου “Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος” στο Μήλεσι Αττικής, που ίδρυσε ο Οσιος Πορφύριος ο νεοφανής, ενώ η λίαν καλαίσθητη έκδοση είναι του εκδοτικού οίκου Α. Σταμούλη.

No comments:

Post a Comment