Tuesday, April 29, 2014

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΝΑ ΦΙΛΑ ΠΟΔΙΑ



ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΝΑ ΦΙΛΑ ΠΟΔΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Θα προσέξατε -δεν αμφιβάλλω- ότι ο “Αγιότατος” Πάπας Φραγκίσκος πλένει τακτικά πόδια φυλακισμένων, νέων, γέρων, άρρωστων υγιών και πάει λέγοντας.

Μέχρις εδώ ας πούμε ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον Χριστό που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του.

Και λέμε “ας πούμε” επειδή όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι όλα αυτά εντάσσονται στις ατέλειωτες θεατρικές παραστάσεις του Ιησουίτη Αργεντινού Πάπα.

Την πρακτική να φιλά πόδια όμως δεν την πολυκατάλαβα.

Στο Νιπτήρα του Κυρίου πουθενά δεν γίνεται αναφορά ότι ο Χριστός φίλησε τα πόδια των μαθητών Του. Τα έπλυνε και τα σκούπισε με το λέντιο.

Γιατί άραγε ο “Αγιος Πατέρας” πρόσθεσε και την πρακτική του ποδοφιλήματος;

Δεν πιστεύω κοτζάμ αντιπρόσωπος του Χριστού στη Γη που εξουσιάζει τα καταχθόνια, τα επίγεια και τα επουράνια να έχει λόξα με τα πόδια.

Μας φτάνει η έλξη του “Νεωκόρου” για τις “Κλυταιμνήστρες”. Είναι δυνατόν κοτζάμ Πάπας, “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” -όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές-, τον οποίο μάλιστα έχει μονίμως στις προσευχές του ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος, να έχει λόξα με τα πόδια;

Φυσικά υπάρχει το προηγούμενο του Πάπα Ιννοκέντιου Γ΄, που -κατά τον θρύλο- φίλησε τα πόδια του Φραγκίσκου της Ασσίζης, όταν πήγε να πάρει την ευλογία του για τη δημιουργία του τάγματός του, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την πρακτική του Χριστού κατά τον Ιερό Νιπτήρα ή τη σημερινή πρακτική του Πάπα Φραγκίσκου να φιλά τα πόδια όσων τα πλένει;

No comments:

Post a Comment