Tuesday, April 22, 2014

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ


ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες που αφορούν τρεις παραδοσιακούς Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες πρέπει να ξεκαθαριστούν οπωσδήποτε και χωρίς χρονοτριβή.

Δημοσιεύθηκαν στον ιστοχώρο οι ακόλουθες πληροφορίες.

Για μεν τον Σεβ. Σπάρτης κ. Ευστάθιο ότι προωθεί τον βοηθό του επίσκοπο Θεοφ. Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο (Κλουκίνα) για τη Μητρόπολη Φωκίδος, επειδή ανήκει στο περιβάλλον του Σεβ. Σύρου και -ως εικός- δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει μαζί του αρμονικά. 

Ολοι μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί. 

Αλλά αν ο Θεοφιλέστατος είναι ακατάλληλο πρόσωπο για βοηθός επίσκοπος βάσει ποιας λογικής είναι άξιος να προαχθεί σε εν ενεργεία Μητροπολίτη;

Αυτός είναι ο τρόπος να καθαρίζουμε την Εκκλησία από ακατάλληλους κληρικούς; Να τους δίνουμε προαγωγή;

Ο Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμίας φέρεται να ενδιαφέρεται να μετατεθεί στη Φωκίδα. 

Απίστευτη πληροφορία νοουμένου ότι τυγχάνει εκ των πιο εγκρατών της Θεολογίας Μητροπολιτών της Ορθοδοξίας και γνωρίζει άριστα το ανεπίτρεπτον του μεταθετού για ένα επίσκοπο. 

Το ακόμη χειρότερο ψιθυρίζεται ότι επεσκέφθη τον Μακαριότατο και του ζήτησε να τον υποστηρίξει σ’ αυτή του την προσπάθεια.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτές τις πληροφορίες. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά και υικά τον Σεβασμιότατο να τις διαψεύσει κατηγορηματικά και χωρίς χρονοτριβή.

Για τον Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ο Μακαριότατος τον προορίζει για την Μητρόπολη Ιωαννίνων επειδή είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, αλλά και επειδή είναι Γιαννιώτης και στενός συγγενής του μ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Ο Σεβ. Ναυπάκτου, ως γνωστόν, τυγχάνει εκ των πλέον καταρτισμένων θεολόγων ιεραρχών, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά σύμπασας της Ορθοδοξίας, και επομένως γνωρίζει επακριβώς ότι είναι παντελώς ανεπίτρεπτο για ένα επίσκοπο να εγκαταλείψει τα πνευματικά του παιδιά για να μετατεθεί σε άλλη πολύφερνη νύμφη.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα κάνει τέτοια παράβαση και αθέτηση των όρων της πίστεως.

Το παρακαλούμε θερμά να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι προτίθεται να αποδεχθεί τέτοια πρόταση αν του γίνει από τον Μακαριότατο και την Ιεραρχία.

No comments:

Post a Comment