Sunday, April 13, 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ



ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε, από το ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου στο dogma.gr, όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν στο δευτεροβάθμιο Συνοδικό δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή του π. Ιγνάτιου Σταυρόπουλου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, που καθαιρέθηκε από πρωτοβάθμιο -και τώρα από το δευτεροβάθμιο- Συνοδικό δικαστήριο.

Από το ρεπορτάζ αντιλαμβανόμαστε ότι ο καταδικασθείς θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα ζητήσει την ακύρωση της καθαίρεσής του.

Ο τρόπος που αντέδρασε ο καταδικασθείς και ο συνήγορός του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου Συνοδικού δικαστηρίου, δείχνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την τυχόν επικύρωση της καθαίρεσης από το Συμβούλιο Επικρατείας αδιαμαρτύρητα.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα μπορέσει να παρεμβληθεί στην όλη διαδικασία ώστε να πείσει τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου να μην προχωρήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις, όπως είναι η φημολογούμενη προσχώρησή τους στους σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες.

Οσοι μπορούν να κάνουν κάτι για να αποσοβηθεί το χειρότερο ας ενεργήσουν κατά Θεόν και θα έχουν μεγάλο μισθό από τον Χριστό.

“Ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει την αμαρτία του σχίσματος” μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος.

2 comments:

  1. Κύριε Τελέβαντο, με όλο το σεβασμό..απορώ με την ευκολία με την οποία καταπίνετε αμάσητο το εν λόγω "ρεπορτάζ", το οποίο ο ίδιος ο πατήρ Ιγνάτιος το διέψευσε- τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Πολύ δε περισσότερο το αναπαράγετε κιόλας.

    Αυτό που κυρίως ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι τις άνομες και ανήθικες αποφάσεις των εκκλησιαστικών "δικαστηρίων" που αφορούν τους πατέρες της Μονής στη Ναύπακτο, κατά κύριο λόγο δεν τις δεχόμαστε εμείς, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητρόπολης. Χθες Κυριακή των Βαίων, το μοναστήρι "βούλιαξε" από προσκυνητές που θέλουν να συμμετέχουν στα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας και την κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού.

    Κυρίως όμως να ξέρετε ότι συμπαραστέκονται στα πάθη των μοναχών από την εκκλησιαστική εξουσία, που επιδιώκει να τους "ξεμπήξει" για τα καλά. Συμπαραστέκονται βουβά μεν, κραυγαλέα δε. Αν κάποιοι επιμένουν να μην αφουγκράζονται τη συνείδηση του Χριστεπώνυμου πληρώματος, πρόβλημα δικό τους. Να μην διαφημίζονται όμως ότι ενεργούν στο όνομα της "εκκλησίας".
    Εκκλησία είμαστε ΚΑΙ εμείς.

    ReplyDelete
  2. Δεν γνώριζα αδελφέ μου ότι το διέψευσε ο π. Ιγνάτιος.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και δεν αγνοώ ότι το μοαστήρι έχει πολλούς ανθρώπους που το σέβονται και το αγαπούν.
    Μακάρι να βρεθεί τρόπος να κλείσει η πληγή ώστε και το μοναστήρι να συνεχίσει την πορεία και οι πιστοί να μη σκαδαλίζονται.

    ReplyDelete