Sunday, April 6, 2014

ΟΤΑΝ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΙΤΗ



ΟΤΑΝ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Newsit.gr:

“Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παύει να εκπλήσσει. Η συνάντησή της την Πέμπτη στο Βατικανό για πρώτη φορά με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε απ' όλα. Δώρα από το κτήμα της, συζήτηση τόσο ιδιωτική που δεν εκδόθηκε ανακοίνωση και αυγά...

Ο Πάπας ξαφνιάστηκε αφού ανάμεσα στα δώρα ήταν μια δωδεκάδα αυγά και ένα μπουκάλι ουίσκι.

«Έχω επίσης φέρει κάποια προϊόντα από τα κτήματά μας τα οποία είναι για εσάς προσωπικά» δήλωσε η βασίλισσα, που φορούσε ένα φόρεμα στο χρώμα της λεβάντας και μοβ καπέλο, καθώς προσέφερε στον Φραγκίσκο ένα καλάθι με διάφορα προϊόντα, στο τέλος της διάρκειας 17 λεπτών ιδιωτικής τους συνάντησης στο Βατικανό.

Τα συνολικά 18 προϊόντα από το Παλάτι του Μπάκινχαμ, το Ουίνδσορ, το Σάντρινγκαμ και το Μπαλμόραλ περιελάμβαναν επίσης δύο είδη μελιού, το «Coronation Best Bitter» και το «Grandad’s chutney» και χειροποίητα σαπούνια αρωματοθεραπείας του Σάντρινγκαμ.

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου, συνάντησαν τον πάπα σε ένα δωμάτιο με μοντέρνα διακόσμηση δίπλα από την αίθουσα ακροάσεων του Βατικανού, χωρίς την τελετουργική μεγαλοπρέπεια που συνήθως είναι ίδιον αυτού του είδους των επισκέψεων."

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την Αγγλική πανουργία; Την Ιησουίτικη διπλωματία; Ή την χωρίς νόημα και ουσία συνάντηση των δύο ηγεμόνων;

Ο μεν Πάπας απέφυγε ακόμη και το τελετουργικό που υιοθετεί για τους ηγέτες των χωρών που τον επισκέπτονται και δέχτηκε τη βασίλισσα της Αγγλίας σε ένα μοντέρνο δωμάτιο για πολύ λιγότερη ώρα από ότι είδε τον κ. Παπούλια και η Αυτής Μεγαλειότης πήρε πεσκέσι στον “Αγιο Πατέρα” ουίσκυ, αυγά, μέλι και σαπούνι!

Ταυτόχρονα φρόντισε να επισκεφθεί τον “Αγιο Πατέρα” με μώβ, αντί με μαύρο ένδυμα όπως προβλέπει το τυπικό αυτών των συναντήσεων, το οποίο (προσέξτε!) η Βρεττανίδα εστεμμένη χρησιμοποίησε κατά τη συνάντηση που είχε με προηγούμενους Ποντίφηκες που επισκέφθηκε.

Σαν του έλεγε η πανούργα Εγγλέζα: Ηθοποιός εσύ Ιησουίτη Φραγκίσκο, αλλά και εγώ είμαι Αγγλίδα και ξέρω από πισώπλατες μαχαιριές και ηθοποιίες.

Επειδή η Αυτής Μεγαλειότης αντελήφθη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα χρησιμοποιούσε τη συνάντησή τους για να δώσει ακόμη μια παράσταση ηθοποιίας, απλότητας και “ταπείνωσης”, φρόντισε με τα πεσκέσια της και με το μώβ της φόρεμα να καταφέρει προληπτικό χτύπημα στον Ιησουίτη “Αγιο Πατέρα”.

Κάπου, λοιπόν, βρήκε τον δάσκαλό του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αυτά συμβαίνουν όταν η μία αλεπού συναντά την άλλη.

No comments:

Post a Comment