Sunday, April 6, 2014

Ο ...ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ



Ο ...ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Newsit.gr:

«Λένε ότι είμαι κομμουνιστής, αλλά η φτώχεια, χωρίς κανενός είδους ιδεολογία, είναι η σημαία του Ευαγγελίου», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πάπας Φραγκίσκος σε πέντε νέους από το Βέλγιο, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Βατικανό. 

«Οι φτωχοί αποτελούν το κεντρικό σημείο του λόγου που κηρύττει ο Χριστός, φτάνει να τον διαβάσουμε», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.” 

Αν κάποιοι αυξάνουν κατακόρυφα την δημοτικότητα του Πάπα Φραγκίσκου -αν και επιθυμούν διακαώς το ακριβώς αντίθετο- αυτοί είναι οι άνθρωποι της Wall Street και οι εγκάθετοί τους στα Αμερικανικά ΜΜΕ, οι οποίοι -εν τη πανθαυμάστω αυτών ανοησία- παρουσιάζουν τον Πάπα Φραγκίσκο ως ...κομμουνιστή επειδή προβαίνει σε ακίνδυνες διακηρύξεις κατά του καπιταλισμού.

ΟΙ επιθέσεις που του κάνουν είναι τόσο τραβηγμένες και ανόητες ώστε τελικά ο Πάπας Φραγκίσκος κερδίζει αντί να χάνει πόντους δημοτικότητας.

Αυτήν ακριβώς την εμπάθεια και την ανοησία αυτών των κύκλων εκμεταλλεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος και λέγει όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ.

Οσο για την άποψη του Πάπα Φραγκίσκου ότι το κέντρο του κηρύγματος του Χριστού είναι οι φτωχοί ας μη διστάσει να ξαναδιαβάσει το Ευαγγέλιο. 

Δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι για άλλους "φτωχούς" μιλά ο Χριστός επειδή -όπως παρατηρεί ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος έκανε πρωτοφανές σε έκταση φιλανθρωπικό έργο για τους φτωχούς-, “πολλοί μεν πτωχοί πλεονεκτικότατοι δε τη προαιρέσει τυγχάνουσιν.”

No comments:

Post a Comment