Friday, April 4, 2014

ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ


ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Η πρόταση του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου για διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα προκάλεσε έντονη συζήτηση.

Καταρχήν η ίδια η πρόταση είναι βέβαιον ότι έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

Ακολούθως έκανε ανοίκεια παρέμβαση με ειρωνείες και εξυπνοβλακείες ο γνωστός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλαντζής, ο οποίος -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- προσπάθησε να πλήξει ένα των υποψηφίων για τον Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Γ. Καλαντζής, ως γνωστόν, εκτός από εγκάθετος του ΠΑΣΟΚ -και δη του κ. Πάγκαλου- στο Υπουργείο Παιδείας, τυγχάνει ο εμπνευστής και ο πιο ένθερμος θιασώτης της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά  και εραστής της μεταπατερικής θεολογίας.

Ως προ την ουσία της η πρόταση του κ. Σπηλιωτόπουλου δεν είναι επιλήψιμη όπως δεν ήταν επιλήψιμο το δημοψήφισμα που έκαναν οι Ελβετοί για τους μιναρέδες πριν λίγα χρόνια.

Το ζητούμενο όμως είναι να αντιληφθούμε ότι η ανέγερση Ισλαμικού τεμένους πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως διπλωματικό όπλο εναντίον των Τούρκων.  

Δηλαδή: Δεν θα αρνηθούμε την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα πριν 
1.) Η Αγία Σοφία Βιθυνίας του Πόντου και η Αγία Σοφία Τραπεζούντος ξαναγίνουν μουσεία και όχι τζαμιά, 
2.) Αν δεν ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και, 
3.) Αν δεν δοθούν εγγυήσεις ότι η Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως δεν θα μετατραπεί σε τέμενος. 

Παρομοίως είναι δυνατόν να εξεταστεί η δημιουργία Ακαδημίας Ισλαμικών Σπουδών -ανεξάρτητη από το πανεπιστήμο- που αποκλειστικό σκοπό θα έχει να εκπαιδεύει τους ιμάμηδες των Ελλήνων Μουσουλμάνων.

Ολα αυτά όμως υπό την προαίρεση ότι η παράσπονδη και άφιλη Τουρκία θα ικανοποιήσει στο ακέραιο τα πιο πάνω -και όποια άλλα- αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αλλιώς η ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους δεν θα πραγματοποιηθεί.

No comments:

Post a Comment