Sunday, April 6, 2014

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ



ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

“Πλήθος Παπικών πιστών με τον Καρδινάλιο της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν και άλλους Παπικούς ιερείς, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια, προκειμένου να δουν από κοντά το παγκόσμιο σύμβολο του Χριστιανισμού”, αναφέρει ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο Dogma.gr.

Ας κάνουν ότι θέλουν όταν είναι μόνοι τους και όταν αποφεύγονται οι συμπροσευχές. Η φωτογραφία και το ρεπορτάζ στο Dogma.gr δεν αναφέρουν τίποτα για παρουσία ορθόδοξων κληρικών.

Οσο για το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι θρησκευτικό μνημείο. Δεν είναι εκκλησία!  Κοσμείται μάλιστα με αγάλματα πράγμα ανεπίτρεπτο για ορθόδοξο μνημείο.

Αν τα πράγματα έχουν, όπως τα είδαμε στο ρεπορτάζ και στις φωτογραφίες, να ευχαριστήσουμε τον Σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμονα επειδή δεν επέτρεψε -πολλώ μάλλον δεν παρέστη- σε συμπροσευχή με τους Παπικούς.

3 comments:

  1. Ευχαριστώ θερμά τους αναγνώστες που μου υπέδειξαν το λάθος για το όνομα του Σεβ. Βεροίας.

    ReplyDelete
  2. Το ρεπορτάζ του dogma.gr είναι αναδημοσίευση (με την άδειά μας φυσικά) από την σελίδα μας www.inveria.gr

    Ως άμεση πηγή της είδησης, λοιπόν, επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι δεν παρέστησαν ορθόδοξοι κληρικοί, δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της Μητρόπολης (έστω σε επίπεδο υποδοχής), παρά μόνο του Δήμου Βέροιας.

    Φιλικά,

    H ομάδα του InVeria.gr

    ReplyDelete
  3. Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας ικανοποίηση για την επιβεβαίωση της είδησης και ελπίζουμε ότι ο Αγιος Βεροίας θα δείχνει πάντοτε την ίδια ευαισθησία και τον ίδιο σεβασμό για τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

    ReplyDelete