Friday, April 25, 2014

Η ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ


Η ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

“Σε μηχανισμό ευρύτερης διευθέτησης του περιουσιακού μετατρέπει την επιτροπή αποζημιώσεων το καθεστώς των κατεχομένων. Με βάση «πρόταση νόμου» που ετοιμάστηκε, δικαίωμα προσφυγής στην επιτροπή και ανταλλαγής της περιουσίας που έχουν στις ελεύθερες περιοχές, θα έχουν πλέον οι Τουρκοκύπριοι.

Με τον τρόπο αυτό, η επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα διευθέτησης υποθέσεων ανταλλαγής ανάμεσα σε Ε/Κ και Τ/Κ που προσφεύγουν σε αυτή.”

Αυτή η είδηση σημαίνει ότι, επειδή ο Ερογλου γνωρίζει πόσο πολλοί και πόσο μεγάλοι προδότες υπάρχουν μεταξύ μας, όχι μόνον φρόντισε να διευθετεί τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων που ήθελαν να πουλήσουν την περιουσία τους στα κατεχόμενα, αλλά τώρα ετοίμασε σχέδιο νόμου που θα διευθετεί ανταλλαγές περιουσιών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τουτέστιν όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα φροντίσουν όσες περιουσίες έχουν στο Νότο να τις ανταλλάξουν με γη στο Βορρά, οπότε δεν θα υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο συζήτησης του εδαφικού.

Οταν αυτό συντελεστεί οι Τούρκοι θα μας πουν: Για ποια διευθέτηση του Κυπριακού μιλάτε; Με την πώληση της Ελληνοκυπριακής γης και με τις ανταλλαγές περιουσιών φτάσαμε στο σημείο στο μεν Βορρά να υπάρχουν περιουσίες μόνον των Τουρκοκυπρίων και στο δε Νότο μόνον των Ελληνοκυπρίων. Επομένως ελάτε στη βάση των σημερινών συνόρων να επιδιώξουμε λύση συνομοσπονδίας.

Γι’ αυτό αν έμειναν ελάχιστα στοιχεία αυτοσεβασμού και αν ακόμη λειτουργεί το πιο στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης, οφείλει η πολιτική ηγεσία ομοθυμαδόν:

1.) Να κηρύξει άκυρη την οποιαδήποτε αγοραπωλησία κατεχόμενης Ελληνικής γης στο Βορρά ή τουρκικής περιουσίας στο Νότο μέχρι την τελική λύση του κυπριακού.

2.) Να δημοσιοποιήσει αμέσως όλα τα ονόματα των προδοτών, οι οποίοι πούλησαν την περιουσία τους στους Τούρκους για να στιγματιστούν ώστε να αποθαρρυνθούν άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

3.) Να κλείσουν τα οδοφράγματα ενόσω οι Τούρκοι ζητούν την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου για να μας επιτρέψουν την είσοδο στην κατεχόμενη γη μας.

4.) Να σταματήσουν αμέσως τα παντοειδή καραγκιοζιλίκια των επαναπροσεγγιστών σε όλα τα επίπεδα και από όλους τους φορείς.

5.) Να καταγγελθούν αμέσως οι συνομιλίες ως δόλιες και αδιέξοδες, επειδή σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για τα πραγματικά σχέδια των Τούρκων. 

6.) Το Εθνικό Συμβούλιο να αναιρέσει την αποδοχή της Συμφωνίας Μακαρίου-Ντενκτάς του 1977 και να αποφασίσει την λύση του Κυπριακού στη βάση του ενιαίου κράτους.

Η παραμικρή επίδειξη ανοχής έναντι των προδοτών που θα θελήσουν να ανταλλάξουν τις περιουσίες τους στο Βορρά με τις περιουσίες των Τουρκοκυπρίων στο Νότο αποτελεί συνενοχή όλων μας στο έγκλημα.

Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας ο αγώνας να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. 

No comments:

Post a Comment