Friday, April 11, 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ” ή «ΠΑΘΩΝ ΑΤΙΜΙΑΣ»;



ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ” ή «ΠΑΘΩΝ ΑΤΙΜΙΑΣ»;*
===========
                                                                                                
Μετά λύπης διαπιστώνουμε, την πρόθεση των αρμοδίων, όχι μόνο να προστατέψουν το απρόσκοπτο της διοργάνωσης του “Φεστιβάλ της Ντροπής” ή όπως τούτο απεκάλεσαν “Φεστιβάλ υπερηφάνειας” (Cyprus Pride), αλλά γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας (υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας).  

Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-31 Μαΐου, με επίσημη έναρξη την 17ην Μαΐου, την Παγκόσμια ημέρα ΝΤΡΟΠΗΣ κατά της ομοφοβίας. Τις εκδηλώσεις αυτές της ντροπής προγραμματίζει η Οργάνωση ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι(αρσενοκοίτες), Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ) ατόμων.

H θέση της Εκκλησίας μας, για τα φοβερά τούτα αμαρτήματα είναι ξεκάθαρη, όπως και η αγάπη της προς τους ομοφυλόφιλους «πάσχοντες» συνανθρώπους μας. 

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην Προς Τιμόθεον Επιστολή «…πόρνοις, αρσενοκοίταις …και ει τι έτερον τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται…» και στην Προς Ρωμαίους «αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν. Ομοίως δε και οι άρρενες, αφέντες  την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν». 

Δεν αντιλαμβάνονται οι κρατούντες, ότι προσβάλλουν το ήθος που διαφυλάττει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου; Οι ισχυρισμοί που κατ’ επανάληψιν ακούομεν, περί υποστήριξης από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, άθελα μας οδηγούν στο συλλογισμό, ότι εκτός από «Τραπεζικό Κούρεμα», έχομε και «Κούρεμα Ηθικών Αξιών», για τούτο η απαράδεκτη ανοχή, για τούτη την «αλλόκοτον λύσσαν», όπου «άρρενες εν άρσεσιν, αφέντες την χρήσιν της θήλειας», κατά τον Άγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

Όσον αφορά την ανθρωπάρεσκον αδιαφορία κάποιων, που προφασίζονται το «φιλελεύθερον» και «προοδευτικόν» φρόνημά τους, θεωρούμεν τούτην τόσον επιπόλαιη καθότι αν τούτο το πάθος, συνέβαινε σε κάποιο δικό τους, η επακόλουθη μεγάλη λύπη θα τους υπεδείκνυε το βαθύτερον ήθος, ότι τούτο δηλαδή  είναι «παρά φύσιν». 

Ορθόδοξοι πολίτες Λευκωσίας

* Το πιο πάνω κείμενο μας εστάλη με ηλεκτρονική επιστολή με την πληροφορία ότι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για να το υποστηρίξουν.


No comments:

Post a Comment