Thursday, April 3, 2014

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, καθώς και προς τον Αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, ζητά όπως διερευνηθεί το θέμα της βεβήλωσης και των βανδαλισμών των Ελληνικών Κοιμητηριών στα κατεχόμενα  από τουρκικές ή και τουρκοκυπριακές διαφημιστικές εταιρίες ή ιδιώτες και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει αυστηρή καταδίκη της βέβηλης ενέργειας εκ μέρους των Ευρωπαικών οργάνων. 

Θέλουμε να επαινέσουμε -εκ μέσης καρδίας- την κυρία Θεοχάρους -μια από τις πιο φερέγγυες φωνές στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου- για την ευαισθησία της. Πρόκειται για αληθινή Ελληνίδα της Κύπρου αλλά και συνειδητή ορθόδοξη χριστιανή.

Οσο για τις φωτογραφίες του αίσχους που προτάσσονται της ανάρτησης τις αφιερώνουμε με πολλή αγάπη στους επαναπροσεγγιστές, στους εραστές της Ελληνοτουρκικής φιλίας, στους οπαδούς της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και σ’ αυτούς που πιπιλούν το σύνθημα “οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας.”

Τα οικογενειακά τους φυσικά δεν μας απασχολούν. Η μακαρίτισσα η μάνα μου ήταν πιστή στο στεφάνι της και Τούρκους αδελφούς δεν έχω γι’ αυτό δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω επαρκώς την ευαισθησία όσων έχουν αδελφούς Τουρκοκύπριους και αδελφές χανούμισσες.

Σε κάθε περίπτωση να χαίρονται τους καρτνάσηδές τους που πήγαν σε κοιμητήριο να ποζάρουν -άκου καννιβαλισμό!- και ποδοπατούν πάνω στα μνήματα και στους σταυρούς των πατέρων και των αδελφών μας.

No comments:

Post a Comment