Sunday, April 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από το sigmalive.com το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να αγωνιστούν για να αποτρέψουν όσα κακά διαισθάνονται ότι θα προκύψουν και όσα άλλα η βουλιμία του κατακτητή όπως λέγει, θα προβάλει ως νέες διεκδικήσεις.

H Εκκλησία πρώτη θα απορρίψει σχέδιο λύσης που θα καταλύει το κράτος και θα το καθιστά όμηρο της Τουρκίας, διαμηνύει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι θα καλέσει και το λαό να πράξει το ίδιο.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φθάσει ο λαός σε τέτοιο δίλημμα. Για τεσσαρακοστή χρονιά υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος, η Ανάσταση του Χριστού γιορτάζεται υπό συνθήκες κατοχής και αβεβαιότητας για το εθνικό μας μέλλον, με αυξημένα προβλήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης.”

Είναι λίαν ενθαρρυντικές και καθησυχαστικές οι δηλώσεις του Μακαριότατου, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι μόνον καταλυτική της υπόστασης του Κράτους λύση μπορεί να δεχτούν να υπογράψουν.

Παρακαλούμε τον Μακαριότατο να παρακολουθεί πολύ στενά τα πράγματα ώστε να μη φτάσουμε -όπως συνέβηκε επί μ. Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου- σε δημοψήφισμα.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εκθέσει την Τουρκική αδιαλλαξία, να τερματίσει το διάλογο, να αποφασίσει την επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση του ενιαίου κράτους αφού αποκηρύξει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Επιβεβλημένο όμως είναι στο μεταξύ να προσέχουμε να μη ρίχνουμε αφειδώς νερό στο μύλο της Τουρκικής προπαγάνδας με μέτρα επαναπροσέγγισης τα οποία πιστώνουν την Τουρκία με δήθεν καλή θέληση την οποία θα εξαργυρώσει στην κατάλληλη γι' αυτήν στιγμή με τόκους και επιτόκια ώστε να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της.

No comments:

Post a Comment