Friday, January 6, 2012

Η ΕΟΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!


Η ΕΟΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Ο κ. Χριστόφιας δεν χάνει ευκαιρία να δείξει το ανθελληνικό του πρόσωπο.


Οι νέες του δηλώσεις, που βάζουν στο ίδιο σακκί την Ελλάδα με την Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο, σκότωσε 6,000 πολίτες της και κατέχτησε και ακόμη διατηρεί με τη δύναμη των όπλων το 37% του εδάφους της και την εποίκισε με εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους, είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει.


Αυτές οι δηλώσεις ΟΝΤΩΣ δεν χρειάζονται σχολιασμό επειδή όλοι οι νοήμονες άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κακοήθεια και τον γραικυλισμό και τον ανθελληνισμό που τους διακρίνει.


Υπάρχει όμως κάτι αλλο που δεν πρέπει να αφήσουμε τον κ. Χριστόφια χωρίς απάντηση. Η ΕΟΚΑ είπε δεν πρόσφερε τίποτα εκτός από φανατισμό!


Νομίζουμε, κ. Πρόεδρε, ότι εσείς τουλάχιστον δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε αυτού του είδους τις δηλώσεις επειδή αν η ΕΟΚΑ δεν διεξήγαγε τον απελευθερωτικό αγώνα σήμερα θα είσαστε καφετζής στο Δίκωμο ή το πολύ υπάλληλος τρίτης κατηγορίας στην αποικιοκρατική Βρετανική κυβέρνηση.


Μιλά κανείς κ. Χριστόφια όταν έχει να πει “σιγής τι κρείσσον.” Οση καλή διάθεση και να επιστρατεύσουμε αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι “σιγής τι κρείσσον” είχαν να προσθέσουν οι δηλώσεις σας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

=========


Μιλώντας στο CNN turk και στη Χουριέτ (τουρκική εφημερίδα) ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε τα εξής αισχρά και φαιδρά.


"Η Κύπρος δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία..Να μας αφήσουν ήσυχους οι “μητέρες” πατρίδες να βρούμε μια λύση..." και συνέχισε το ανθελληνικό του παραλήρημα και σαν γνήσιος κομμουνιστής-Αριστερός αποκήρυξε την ΕΟΚΑ.


"Η ΕΟΚΑ δεν προσέφερε τίποτα στην Κύπρο παρά μόνο φανατισμό...."


Δεν αξίζει να σχολιάσουμε τίποτα παραπάνω...


Τα λόγια του υπεύθυνου του θανάτου των παληκαριών στο στρατόπεδο Ιωαννίδη το περασμένο καλοκαίρι, η σπίλωση των Εθνικών Ηρώων της ΕΟΚΑ αλλά και η προσπάθεια απεμπόλησης της Εθνικής ταυτότητας των ΑΔΕΡΦΩΝ Ελλήνων της Κύπρου θα τον κυνηγούν για πάντα...




ΠΗΓΗ:


Ξυπνήστε ρε

10 comments:

  1. den ipe kati tetio televante. itan lathos tou dimosiografou.. eftixws diladi pou iparxei i ixografisi k den mporite na tin amfisvitisete.

    ReplyDelete
  2. Ευχαρίστως θα διορθώσω ότι λάθος μου επιημάνετε και αν είναι λάθος εξ ολοκλήρου η πληροφορία θα κατεβάσω και την ανάρτηση.

    Την είδηση βρήκα στο ιστολόγιο "Ξυπνήστε ρε" και την αναδημοσίευσα καλή τη πίστει ως ορθή.

    Μου την εστειλαν και με ηλεκτρονικό μήνυμα διάφοροι.

    Αν όμως δεν είναι αληθής δεν είμαι συκοφάντης.

    Γι' αυτό τη θεώρησα ακριβή.

    Ασφαλώς και θα κάνω τη διόρθωση ή και θα κατεβάσω την ανάρτηση αν δεν είναι αληθης εξ ολοκλήρου.

    ReplyDelete
  3. Ο κύριος Χριστόφιας πολλές φορές κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο και φορεί προσωπείο. Προεκλογικά, όταν ήθελε τους ψήφους των δικοϊκών μίλησε θετικά για τα "παλληκάρια" της ΕΟΚΑ που πέθαναν στο βωμό της πατρίδας και ότι πρέπει να τα τιμούμε. Επίσης προεκλογικά σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ αν θυμάμαι καλά για να δείξει ότι είναι και θρησκευόμενο άτομο και έτσι να μήν δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στους θρησευτικούς κύκλους είπε "Κύριε ελέησον" και "Ο Θεός να μας ελεήσει" και όλοι πιστέψανε ότι ο κύριος Χριστόφιας πιστεύει στον Θεό. Όμως εγώ τόσο τον κύριο Χριστόφια όσο και την κυρία Ελένη Μαύρου ουδέποτε τους είδα να σχηματίζουν το σημείο του σταυρού. Παρευρέθηκα σε μνημόσυνα και σε άλλες ακολουθίες και ο κύριος Χριστόφιας δεν φιλοτιμήθηκε ούτε στο "Δι' ευχών" να σχηματίσει έστω τυπικά το σημείο του σταυρού.

    ReplyDelete
  4. Να παρακαλέσουμε τον φίλο Ανδρέα να γράφει Ελληνικά αν ξέρει έστω και με ορθογραφικά δεν μας πειράζει!Κύριε Τελεβάντο να σας στείλη την ηχογράφηση ο κύριος Αντρέας πρώτα να την ακούσετε και μετά αποφασίζετε!

    ReplyDelete
  5. Αυτός ο Αντρέας που λες, Παναή, δεν ξέρουμε ποιος είναι αλλά μην αποκλείεις καθόλου να είναι κανένας βρεκεκέξ κουάξ κουάξ.

    Ξέρεις εσύ τι λέω.

    ReplyDelete
  6. Αυτο δα έλειπε κ. Βασιλειάδη να μας δουλεύει ο Καταστρόφιας ότι είναι εθνικόφροναςκαι ευσεβής.

    ReplyDelete
  7. mpravo re televante! ime o kermit o vatraxos apo to muppet show!!! telospantwn, tha to theorisw ws athoo astio ke den tha sou apantisw opws prepei.

    to thema ksekatharise idi stin Kipro. itan lathos tou tourkou dimosiografou to opio paradextike o idios afou akouse ksana tin ixografisi.

    kalo tha sas ekane na dite afta ta 2 video
    http://www.youtube.com/watch?v=UErt4qckv5I
    http://www.youtube.com/watch?v=dvIUXmwQKlE

    ReplyDelete
  8. episis pou ti stigmi pou milw me ton televanto tha to extimousa an den epetassesoun re vasiliadi. mazi sou den prokite na antallaksw kamia kouventa opote ine ke adikos o kopos sou.

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ κύριε Ανδρέα,
    Νομίζω ότι το ιστολόγιο του φίλου Παναγιώτη Τελεβάντου είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε να εκφράσει την κρίση του ή την άποψή του. Μήν ξεχνάς ότι δεν βρισκόμαστε σε ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα. Ασχετα βέβαια αν έχουμε στην Κύπρο το μόνο παράξενο να υπάρχει το κομμουνιστικό κόμμα του ΑΚΕΛ το οποίο να κυβερνά "δημοκρατικά"! Εφόσον λοιπόν ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του άρα μπορώ και εγώ να γράψω τα σχόλια μου στο ιστολόγιο του φίλου Παναγιώτη. Έτσι μήν πανικοβάλλεσαι όταν ακούεις την αντίθετη άποψη και δεν έχεις κάτι να απαντήσεις! Αν εχεις στοιχεία ότι ο κύριος Χριστόφιας έκανε καμμιά φορά τον σταυρό του ή είναι θρησκευόμενο άτομο παρουσίασέ τα.

    ReplyDelete
  10. Αγαπητέ Αντρέα,

    Μόλις τώρα ευκαίρησα να δω το βίντεο που με παρέπεμψες.

    Δεν μου λες φίλε.

    Στο βίντεο ο κ. Χριστόφιας δεν λέγει ξεκάθαρα και κατ' επανάληψη ότι ήταν λάθος ο αγώνας της ΕΟΚΑ;

    Δεν μιλά για τις "λεγόμενες" Μητέρες πατρίδες;

    Επομένως γιατί μου το έστειλες;

    Για να πεισθώ ότι έχεις δίκαιο ή άδικο;

    Αυτό ακριβώς γράψαμε ότι ο κ. Χριστόφιας είναι εναντίον του αγώνα της ΕΟΚΑ. Επομένως σε τι τον αδικήσαμε αφού βασικά επαναλαμβάνουμε κατά λέξη αυτά τα οποία ο ίδιος δηλώνει;

    Καλός είσαι κι εσύ!

    ReplyDelete