Sunday, January 1, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_________


Πληροφόρηση, Μηνιαία Εκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αύγουστος 2011, σσ. 16.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


“Ο λαός μας πάσχει από λειτουργική ένδεια γιατί εμείς δεν τον γαλουχήσαμε στην λειτουργική ζωή, δεν τον διδάξαμε, με το προσωπικό μας παράδειγμα, ότι Ορθοδοξία, πίστη, Εκκλησία, δεν υφίστανται χωρίς το λειτουργικό βίωμα. Μετατρέψαμε τους εαυτούς μας σε κοινούς εργάτες, σε κοινωνικούς ακτιβιστές, νομίζοντας ότι, με τον τρόπο αυτό, θα εκσυγχρονιστούμε και θα πλησιάσουμε πιο εύκολα τον κόσμο. Ο λαός μας δεν ψάχνει στα πρόσωπα μας τέτοιους ανθρώπους. Σαν κι αυτούς μπορεί να βρει οπουδήποτε. Γιατί να στραφεί στην Εκκλησία; Αναζητεί ανθρώπους φλεγόμενους από την αγάπη του Θεού, πρόσωπα που θα ξεκινούν και θα τελειώνουν την όποια τους εκκλησιαστική δραστηριότητα στην Αγία Τράπεζα πάνω στην οποία με Ευχαριστιακό τρόπο θα εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τη σύνολη τους εκκλησιαστική διακονία. Οπου οι ενορίες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο διατηρώντας ζωντανή την λειτουργική ζωή είναι ζωντανές και οι ίδιες και λειτουργούν ως πόλος έλξης για χιλιάδες διψασμένες και πονεμένες ψυχές. Οπου η λειτουργική ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα οι ενορίες είναι νεκρές έχουν μεταβληθεί σε παραρτήματα δημοσίων υπηρεσιών και οι κληρικοί αντιμετωπιζόμαστε ως δημόσιοι υπάλληλοι περιορισμένης ή και περιττής ευθύνης...”.


Εχετε πιο ακούσει πιο ωραία ανάπτυξη του θέματος;


Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Δημητριάδος για τους εξαιρετικούς λόγους του οι οποίοι ελπίζουμε ότι θα γίνουν και ο καθρέπτης του ιδίου και της ποιμαντικής διακονίας που επιτελεί.


Το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε, Σεβασμιότατε, είναι άξιο των πιο θερμών συγχαρητηρίων κάθε καλόπιστου ανθρώπου. Η επικοινωνιακή σας ικανότητα και η ρητορική σας δεινότητα πανθομολογούμενη. Η οργανωτική σας ικανότητα αυταπόδεικτη. Σας παρακαλούμε θερμά να μη διστάσετε να διορθώσετε όσα δεν συμβαδίζουν με όσα ωραία αναφέρατε στο πιο πάνω απόσπασμα που σχετίζονται με το Νεοβαρλααμισμό, τον Οικουμενισμό, την “μεταπατερική θεολογία” και την Θεολογική Ακαδημία του Βόλου.



No comments:

Post a Comment