Sunday, January 1, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ -Ε.ΡΩ, ΤΕΥΧΟΣ 7


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

___________


Ε.ΡΩ., Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2011, Περιοδικό του Κέντρου Ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, Τεύχος 7, σσ. 121.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Με πλούσια προσεγμένη - όπως πάντα - ύλη το 7ον τεύχος του εξαίρετου περιοδικού Ε.ΡΩ., εκφραστικού οργάνου του “Κέντρου Ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας,” δίνει και πάλιν την κατά Θεόν ομολογία της πίστεως στους δίσεκτους καιρούς που μαστίζουν την πατρίδα μας.


Το έβδομο τεύχος του Ε.ΡΩ. πραγματοποιεί ένα πολυ σημαντικό άνοιγμα προς πολλούς νέους συνεργάτες. Και αυτό είναι πολύ παρήγορο σημείο. Ολοι γνωρίζουμε τη δύναμη της πένας και την κατάρτιση του Σεβ. Ναυπάκτου, του π. Γεώργιου Μεταλληνού, του κ. Χολέβα, του κ. Νατσιού και ορισμένων άλλων. Αλλά δεν μπορούμε πάντοτε να περιμένουμε όλα τα περιοδικά να βρίσκουν την ύλη τους από τους διαλεχτούς γνωστούς αρθρογράφους. Γι’ αυτό η ανάδειξη τόσων νέων αρθρογράφων μέσα από τις στήλες του 7ου τεύχους του περιοδικού Ε.ΡΩ. αποδεικνύει πόσοι καλοί πατέρες και αδελφοί έχουν δόκιμη πένα, έχουν αξιόλογη κατάρτιση, έχουν πάνω από όλα ορθόδοξο ήθος, για να λένε πράγματα σωστά.


Επισημαίνουμε επίσης την προθυμία της συντακτικής επιτροπής να αναδημοσιεύει ωραία κείμενα από τον ιστοχώρο όπως λ.χ. το άρθρο του κ. Βικέτου από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ αναφορικά με τις θέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου για τη μεταγλώττιση της θείας Λειτουργίας.


Το παρόν τεύχος κάνει αναφορά σε ένα μεγάλο πλήθος θεμάτων που έχουν σχέση με το ευλογημένο μας έθνος, το γάμο, τη μεταστροφή στην Ορθοδοξία ψυχών που αναζητούν την αλήθεια και σύγχρονες άγιες μορφές.


Ούτε που χρειάζεται να καταγράψω τον θαυμασμό μου για το σπάνιο κείμενο του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Τρίτου που επιγράφεται “το οσιακό τέλος μιας απλής Μετσοβίτισσας γυναίκας”.


Ευχαριστούμε θερμά τους κοπιάσαντες με τόση επιμέλεια για να μας δώσουν πλούσιο τον καρπό της αγάπης τους προς την πίστη μας.


Να ευχηθούμε γόνιμη συνέχεια; Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται, όταν κάποιοι αγαπούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του και το ευλογημένο μας Γένος όπως οι καλοί αδελφοί που επιμελούνται την έκδοση του Ε.ΡΩ..

No comments:

Post a Comment