Wednesday, January 4, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΤΕΥΧΟΣ 49



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

__________


Φωτεινή Γραμμή, Ρήγας Βελενστινλής (Φεραίος) 1757 - 1798, Πανηγυρική Έκδοσις επί τη ελεύσει του νέου ενιαυτού 2012, Τριμηνιαίον Περιοδικόν ιστορικού, πολιτιστικού, οικολογικού και κοινωνικού περιεχομένου, Τεύχος 49ον, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2011, σσ. 216.


Του Παναγιώτη Τελεβαντου

=============


Το πανηγυρικόν τεύχος του περιοδικού “Φωτεινή Γραμμή” είναι “πνευματικός σηματωρός του Ιδρύματος προασπίσεως Ηθικών και πνευματικών αξιών, του Διορθοδόξου Συνδέσμου “Ο Απόστολος Παύλος” και του Σωματείου “Οι Φίλοι του Τάματος του έθνους”.


Περιέχει πολλά πατερικά κείμενα, ανθολόγιο που επιγράφεται “Σταχυολογήματα αντί μνημοσύνου στον Γέροντα Αυγουστίνον Καντιώτην”, αναφορά στη μεγάλη μορφή της Εθνικής μας Επανάστασης Ρήγα Φεραίο, εκτενή αναφορά στο πλούσιο εθνικό και πνευματικό εργο του φιλάνθρωπου ζεύγους Αναγνωστοπούλου, που είναι η ψυχή των σωματείων που εκδίδουν το περιοδικό “Φωτεινή Γραμμή”, αναφορά στην πορεία του σωματείου “Το Τάμα του Εθνους” και άλλα εθνικά και πνευματικά θέματα.


Λίαν ωφέλιμη η ανάγνωση του περιοδικού με πολλά κείμενα που στοχεύουν στην εθνική και πνευματική ανάταση της πατρίδας μας. Η έκδοση κοσμείται με ωραίες πολύχρωμες φωτογραφίες. Στο τέλος του περιοδικού παρατίθεται εύχρηστο εορτολόγιο του 2012. Συγχαίρουμε τους κοπιάσαντες και ευχόμαστε γόνιμη συνέχεια.


No comments:

Post a Comment