Friday, September 3, 2010

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ "Η ΣΗΜΑΙΑ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ
















ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ

“Η ΣΗΜΑΙΑ” ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ “Η ΣΗΜΑΙΑ” ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ:


Α.) ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΡΟΥΤΣΑ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΓΩΝΑ.


Β.) ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΛΙΑΠΗ - ΤΟΥ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ!


Γ.) ΣΤΟ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ “ΚΟΠΕΛΙΑ” ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!


Δ.) ΣΤΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


*****


Η ΣΗΜΑΙΑ


Tου Ιωάννη Πολέμη

=============


Πάντα κι όπου σ’ αντικρίζω,

με λαχτάρα σταματώ,

υπερήφανα δακρύζω,

ταπεινά σε χαιρετώ.


Δόξα αθάνατη στολίζει

κάθε θεία σου πτυχή

και μαζί σου φτερουγίζει

της πατρίδος η ψυχή.


Όταν ξάφνου σε χαϊδεύει

τ’ αγεράκι τ’ αλαφρό,

μοιάζεις κύμα, που σαλεύει

με χιονόλευκον αφρό.


Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει

στην ψηλή σου κορυφή,

είν’ ο φάρος που φωτίζει

μιαν ελπίδα μας κρυφή.


Σε θωρώ κι αναθαρρεύω

και τα χέρια μου χτυπώ,

σαν αγία σε λατρεύω,

σα μητέρα σ’ αγαπώ.


Κι απ’ τα στήθη μου ανεβαίνει

μια χαρούμενη φωνή:

«Να 'σαι πάντα δοξασμένη,

ω Σημαία γαλανή!»




1 comment:

  1. Γαλανόλευκη η θωριά σου και φαντάζεις μες το νού,σαν το κύμα σαν το γέλιο του πελάγου και τουρανού...Μέσα μας βαθεια για σέεεεεναα μια λαχτάρα πάντα ζει ΠΑΝΤΑ ΖΕΙ,της ψυχής και της ανδρείας και της Λευτεριάς μαζί παντα μαζί.....Γαλανόλευκή η Θωριά σου.....νανανανανα......!!!

    ReplyDelete