Friday, September 3, 2010

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ


Του κ. Ιωάννη Τάτση

===================


Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Συνέρχεται στις Σέρρες από 17 – 19 Σεπτεμβρίου Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», διοργανούμενο από την Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε ως εκπρόσωπό Της στο Συνέδριο αυτό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ».


Σύμφωνα όμως με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων η Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών ανήκει στις «χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες». Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος δημοσιεύεται «Κατάλογος πού καταρτίστηκε ἀπό τήν Ε΄ Συνδιάσκεψη Ἐντεταλμένων γιά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας (Ναύπακτος, 13-18.5.1993) καί ἐγκρίθηκε ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο». Στην 38η θέση του καταλόγου αυτού σημειώνεται «38. Ἑταιρεία Βιβλικῶν Σπουδῶν».


Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει πριν από ένα περίπου χρόνο το ιστολόγιο Ακτίνες «η Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών έχει ιδρύσει από χρόνια στο Πικέρμι την Ελληνική Βιβλική Σχολή. Στόχος της Σχολής όπως λένε είναι η εκπαίδευση ευαγγελικών στην ευαγγελική Θεολογία με ενδεχόμενη επαγγελματική δραστηριοποίηση σε καθήκοντα ποιμένων εκκλησιών, ιεραποστόλων, λειτουργών της Εκκλησίας αλλά και θεολόγων ερευνητών με προοπτική ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας».

Και η μεν Σχολή αυτή, αν και αρχικά είχε πάρει την έγκριση του Υπ. Παιδείας φαίνεται πως τελικά η έγκριση αυτή απορρίφθηκε από τη νέα Υπουργό, τα μέλη όμως της Εταιρείας συνεχίζουν τη δράση τους και μάλιστα πετυχαίνουν συνεργασία με Ορθόδοξες Μητροπόλεις!


Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Εάν κάνουμε λάθος είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε. Σε διαφορετική όμως περίπτωση είναι άμεση η ανάγκη ματαίωσης του συνεδρίου αφού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή συνεργασία Ορθόδοξης Μητρόπολης της Εκκλησίας της Ελλάδος με ομάδα που χαρακτηρίζεται αιρετική από τη Συνοδική Επιτροπή επί των αιρέσεων.


ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

3 comments:

  1. Προσοχή στους φοιτητές της Θεολογικής στην Θεσσαλονίκη,έχουν γεμίσει τους ορόφους με αφίσες για το πιό πάνω συνέδριο της Βιβλικής Εταιρίας!Να τα χαίρονται τα συνέδρια και τα συμπόσια τους!

    ReplyDelete
  2. Αυτό είναι το εργόχειρο της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Προβάλλει συστημαιτκά την Αγουρίδειο θεολογία.

    ReplyDelete
  3. Στις μέρες μας κ.Τελεβάντο δεν γνωρίζει κανένας τον κ.Αγουρίδη!Η γενιά μας γνωρίζει προς το παρόν την "Βασειλιαδική θεολογία","Κουκουραϊκη θεολογία","Καϊμακίδειο Θεολογία"(η αγαπημένη μου διότι έχει πικάντικα θολολογούμενα σχόλια-τρομάρα μας),"Μαρτζελίδειο θεολογία","Υφαντίδειο θεολογία","Λιαλίδειο θεολογία",με μπόλικη σάλτσα απο την "Γιανναρική-γεννιτσαρική θεολογία" και ένα σορώ άλλες που ακόμα να δειδαχθούν οι φοιτητές τον πρώτων 4 εξαμήνων,έπονται και καινούριες νέες πρωτοποριακές,μεταπατερικές-νεοπατερικές!!!Μούζα η θεολογική της Αθήνας με τον Μεσσηνίας και τον ΝικολαΪδη(που χάθηκε αυτός ο άνθρωπός;) της...

    ReplyDelete