Friday, September 3, 2010

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ





ΚΑΤΑΠΕΛΤΩΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΤΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ (ΣΑΒΒΑΤΟ)
___________________

ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Ο ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Του Καθηγητή Δημήτριου Τσελεγγίδη
===============

Σε άλλο σημείο της επιστολής Σας γράφετε: «Είμαι σίγουρος, ότι και του χρόνου και κάθε χρόνο, λίγο πριν την σύγκληση της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής θα σας υπομιμνήσκουν οι ομόφρονές Σας τη θεολογική Σας αγωνία και την τρωθείσα εκκλησιολογική αυτοσυνειδησία, προς αφύπνιση του ορθοδόξου φρονήματός Σας(!!!)”.

Σεβασμιώτατε,

Προβληματίζομαι σοβαρά για την προέλευση των παραπάνω λογισμών Σας, αλλά και για την εκφρασθείσα γι' αυτούς «σιγουριά» σας. Δεν θα προβώ σε ψυχολογική ερμηνεία των λογισμών Σας. Ένα μόνο θα πω: Η από 7- 7-10 Επιστολή μου προς Σας δεν γράφτηκε ούτε με υπόδειξη κάποιου, ούτε λόγω της προσεχούς συγκλήσεως της Μ.Δ.Ε., ούτε λόγω κάποιας άλλης σκοπιμότητας. Αυτό το γνωρίζετε Εσείς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Η επιστολή γράφτηκε επειδή Εσείς, έχοντας ανοίξει μία διαμάχη με τον συνεπίσκοπό Σας, ως άλλοθί Σας, επικαλεσθήκατε διερωτώμενος τη δική μου σιγή, και έτσι με αναγκάσατε να απαντήσω στο ερώτημά Σας: «ένα τέτοιου είδους σοβαρό εκκλησιολογικό ατόπημα πέρασε απαρατήρητο από τον καταξιωμένο Καθηγητή της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και ασχολίαστο». Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος υπαινιγμός Σας στο πρόσωπό μου και το ερώτημά Σας, δεν θα απαντούσα.

Έχω την γνώμη ότι δεν είναι τίμιο αυτό που Εσείς προκαλέσατε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να το παρουσιάζετε ενώπιον τρίτων και να προσπαθείτε να το αποδώσετε, στη δική μου δήθεν σκοπιμότητα. Προφανώς, αυτό θα μπορούσατε να το ισχυρισθείτε, μόνον εάν Εσείς στην επιστολή Σας δεν αναφερόσασταν στο πρόσωπό μου και δεν είχατε διερωτηθεί απεριφράστως για τη σιωπή μου στο συγκεκριμένο θέμα και δεν είχατε προκαλέσει την Απάντηση μου.

Μη διαστρέφετε λοιπόν την Αλήθεια, λόγω δικής Σας σκοπιμότητας, λίγο πριν τη σύγκληση της Μ.Δ.Ε. στη Βιέννη (Σεπτέμβριος 2010). Δεν είναι σωστό και δεν Σας τιμά το γεγονός ότι ενώ έχετε επωμισθεί το έργο της Υπερασπίσεως της Αλήθειας έναντι των ετεροδόξων, Εσείς ο ίδιος τώρα, να τη διαστρέφετε.

Τέλος, από την έκβαση τον έως εδώ διαλόγου μας διαπιστώνει ο καθένας, που μας διαβάζει, ότι δικαιώνομαι για την επί ένα περίπου έτος σιωπή μου. Ο διάλογος μεταξύ μας όντως «ουκ ωφελεί ουδέν».

Με τον προσήκοντα σεβασμό ασπάζομαι την δεξιά Σας,

Δημήτριος Τσελεγγίδης,
Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

ΠΗΓΗ:

Αναβάσεις

1 comment:

  1. Επιτρέπετε να" προβώ σε μιά ψυχολογική ερμηνία των λογισμών"του αλλοτριοεπίσκοπου;Ερασιτεχνικά.Είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του ή μάλλον έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση!Τώρα ή πήγε σε μάγγισες και καφετζούδες και χαρτορίχτρες και σε ξερω εγω διάφορα χαϊβάνια και του είπαν το μέλλον ή παιδιά έχει "χάρισμα",το σίγουρο δεν τον κόβω για διορατικό!Τώρα απο τί "πνεύμα διακατέχετε"και είναι απόλυτα σίγουρος ,!για το τι του "υπομιμνήσουν οι ομόφρονες"του αγαπητού κ.καθηγ.(λές και οι ομόφρονες του καθηγητά είναι οι νούτσιοι συμβουλάτωρες του Μεσσηνίας)!Προς Θεού,άπαγε της βλασφημίας!Άλους ομόφρονες έχει ο κ.Τσελεγγίδης και άλους ο Μεσσηνίας(ευτυχώς δηλαδή,αυτό έλειπε ο καθεις εκεί που ετάχθη υπηρετεί)!Αλλά οι ομόφρονες του μέν δεν ομοφρωνουν με τους δε;Μπέρδεμα μεγάλο.Και για όλα φταίει ο Καραγκιόζης που τελικά είναι Τούρκος!Ας κρατήσει ο Μεσσηνίας τους ομόφρονες του χάρισμά του να τους πάρει και μαζί του στην νέα του κατοικία που του ετοιμάζετε(ξέρετε που εννοώ να μην τα λέμε και συνέχεια θα πάμε και εσπερινό).Για να κλείσω,πάντως θαυμάζω το "χαρισμα"του!Λέτε να έμπλεξε με μέντιουμ ο άνθρωπος και με "ενδιάμεσα τελώνια"και δεν μπορει να ξεμπλέξει;Και του σφυρίζουν και για τις μελοντικές κινήσεις των ομοφρόνων του κ.Τσελεγγίδη.Νομίζω ας αρχίσουν κάποιοι ιεράρχες(που δεν υψώνουν) να υψώνουν ανάστημα εναντίων των κακοδόξων Επισκόπων διότι μας βλέπω να βουλιάζουμε....

    ReplyDelete