Thursday, September 2, 2010

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ




ΜΙΑ ΤΕΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 2008 ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΟΛΑ!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ
============

Εντονη διαμάχη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου με τον π. Στυλιανό Καρπαθίου εκδηλώθηκε στην εκπομπή "Πολιτικό Βαρόμετρο" του Αντέννα. Ο κ. Χρυσόστομος περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε με την "εξωστρέφεια'' όπως την περιέγραψε ο παριστάμενος στην εκπομπή κ. Πέτρος Κουναλάκης.

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι πρέπει ο νέος Αρχιεπίσκοπος να καλλιεργήσει το διάλογο με την κοινωνία όχι με όρους ηθικιστικούς και σημείωσε: "Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Εκκλησία δεν τα κατάφερε. Μιλάει με ξύλινη γλώσσα."

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζήτησε να ενταθεί ο διάλογος με τις άλλες θρησκείες χαρακτηρίζοντας "θετικά" τα ανοίγματα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στους ετεροθοδόξους και στα άλλα θρησκεύματα.

Οταν όμως ρωτήθηκε από τον π. Στυλιανό Καρπαθίου να τοποθετηθεί για τις αμβλώσεις, ο κ. Χρυσόστομος του επιτέθηκε χαρακτηρίζοντας “απηρχαιωμένες τις αντιλήψεις” του.

"Είναι αστειότητες αυτά που λέτε" του ανταπάντησε ο π. Στυλιανός Καρπαθίου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επανήλθε επιπλήττοντας τον π. Στυλιανό.

"Να εκκλησιοποιηθείτε περισσότερο και να υπακούετε στην Εκκλησία" είπε με αυστηρό ύφος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ο οποίος μετά την απόσυρση από τα κανάλια του Μητροπολίτη Ζακύνθου φαίνεται ότι θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την προώθηση της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Θηβών στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησίανετ

8 comments:

  1. ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος δηλαδή είναι προοδευτικός;
    Και από πότε προοδευτικός είναι αυτός που αποδέχεται την δολοφονία αγέννητων παιδιών ;
    Ωραία πρόοδος. Να την χαιρόμαστε και να τον χαιρόμαστε !

    ReplyDelete
  2. Συνιστά τεράστιο σκάνδαλο η παρουσία του Χρυσόστομου Σαββάτου στο σώμα της Ιεραρχίας.

    Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τη μη καθαίρεσή του.

    Εκφράζει αιρετικές απόψεις "γυμνή τη κεφαλή" στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας.

    Υποστηρίζει όλους τους αντιχριστιανικούς νόμους των άθεων κυβερνώντων που αποσκοπούν στον απογαλακτισμό του ευλογημένου μας Γένους από την Εκκλησία.

    Διακρίνεται για παντελή έλλειψη ιεροπρέπειας.

    Είναι δεσποτικός, άδικος, θρασύς και είρωνας.

    Είναι διαστροφέας της αλήθειας και συκοφάντης όπως απέδειξε με όσα έκανε για να προωθήσει τον Ιερώνυμο Λιάπη το χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που έχει ή θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει η Εκκλησία ως ηγέτη αλλά και η θρασύτητα, η διαστροφική μανία και το συκοφαντικό ήθος που έδειξε με τη στάση του προς τον ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ αλλά και προς τον διαπρεπή δογματολόγο κ. Τσελεγγίδη ορθόδοξο θεολόγο σπάνιας κατάρτισης και άψογου ήθους.

    Υποστηρίζει τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό.

    Με άλλα λόγια προτιμά τα παιδιά μας αντί να μαθαίνουν για την πίστη μας, για το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους να μαθαίνουν για το Βούδδα, το Μωάμεθ και τη Θεά Κάλι.

    Υποστηρίζει τις εκτρώσεις.

    Είχε τη θρασύτητα να ειρωνευτεί με χυδαιότητα και ευτέλεια το μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο αντί να σταθεί αλληλέγγυος με τα πάθη του.

    Δεν ξέρουμε το λόγο βέβαια.

    Το σίγουρο είναι ότι ο Αγιος Αττικής δεν λέρωσε τα ράσα του.

    Δεν απέκτησε αργυρό ή χρυσίο.

    Ζει για το Χριστό. Οχι για το χρυσό.

    Δεν έχει βαρβαρικό ήθος ούτε του είναι λίαν προσφιλής η βαρβαρότητα.

    Ούτε συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος που προσβάλλει το ράσο και την αρχιερωσύνη.

    Ο προβατόσχημος λύκος της Καλαμάτας υποστηρίζει το Νεοβαρλααμισμό.

    Με την τακτική που ακολουθεί κάνει το μοναχισμό της Μητρόπολής του να ασφυκτιά.

    Με άλλα λόγια συμπεριφέρεται, όχι ως αρχιερεύς του Θεού του Υψίστου, αλλά ως λύκος βαρύς που επέπεσε με πρωτοφανή βαρβαρότητα (αυτή η βαρβαρότητά του είναι που σκανδαλίζει τόσο!) ως μονιός άγριος στον αμπελώνα του Κύριου.

    Υπάρχει έστω και ένας λόγος που ο αλλοτριοεπίσκοπος της Καλαμάτας, ο προβατόσχημος αυτός λύκος διατηρεί το επισκοπικό αξίωμα;

    Πολλώ μάλλον που εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδας στο διάλογο με τους Παπικούς, αφού έχει παπικό φρόνημα και εμφορείτια από λατινικές δοξασίες;

    Να καθαιρεθεί ανυπερθέτως και να εκδιωχθεί κλωτσηδόν από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών!

    Και ας μη στεναχωριέτια κανείς για το μέλλον του.

    Δεν πρόκειται να μείνει άνεργος ή στο περιθώριο!

    Το Βατικανό είναι έτοιμο να τον ανυψώσει στο αξίωμα του Καρδιναλίου με το όνομα Βησσαρίωνας Β΄!

    ReplyDelete
  3. "Nα καθαιρεθεί ανυπερθέτως και να εκδιωχθεί κλωτσηδών απο την Θεολογική Σχολή toυ Πανεπιστημίου Αθηνών!"Το "να εκδιωχθεί κλωτσηδών"επιτρέπεται να το πράξουν φοιτητές της θεολογικής ή να βρούμε απο άλλες σχολές;Πάντως την ώρα που θα τον καθαιρέσουν κανονικά έπρεπε να εφαρμόζουν και αυτό που σημβαίνει στο Μυστήριο του γάμου σε ορισμένα χωριά της Κύπρου.Και εξηγούμε, την ώρα που λέει ο ιερέας το ΗσαΪα χόρευε...οι συγγενείς και οι κουμπάροι τις"βρέχουν"κανονικά του γαμπρού στην πλάτη....Ε θα ήταν καλό την ώρα που θα καθαιρούσαν κάποιον επίσκοπο να εισαχθεί και αυτή η παιδαγωγική,και όταν θα βγαίνει καθαιρεμένος π.χ.ο Μεσσηνίας να τις ¨"αρπάζει" απο τους Επισκόπους.Μόνο οι γαμπροί να τις τρώνε;Έχω ισχυρή την γνώμη ότι θα είναι καλό το φάρμακο,και θα κάνει και χρόνια να μιλήσει...Κλωτσηδόν στον Βησσαρίωνα τον Β' τον "Διάλογο"....

    ReplyDelete
  4. Παναή κακά τα ψέμματα.

    Αυτός ο δεσπότης δεν συνετίζεται με τίποτα.

    Ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τον καλύπτει.

    ReplyDelete
  5. Απο έγκυρη πηγή των καλύπτει και ο μεγάλος.Μα καλά εφόσον ενημερωθήκαν(Ι.Σ.) για την επιστολή καταπέλτη του αξιότιμου κ.Τσελεγγίδη γιατί ορισμένοι(οι πλειοψηφία)ανέχονται ακόμη τον αλότριοεπίσκοπο;Γιατί κανουν τις "πάπιες"σε τόσο σημαντικό θέμα που μας απασχολεί;Πότε θα ψηφίσουν άραγε για να κάνουν θέμα την καθαίρεση του να τελειώνουμε μιά για πάντα;Πότε θα επιτρέψουν στο Άγιο Πνεύμα να ενεργήσει στις συνεδριάσεις τους και να σταματήσουν να διακατέχονται απο άλλα "πνεύματα"(ένας καθηγητής μου το σφύριξε)!Ας ευχηθούμε για τους Επισκόπους μας που απο υπερβολική "αγάπη"δεν καθαιρούν τους "αδελφούς" τους,ο Θεός να τους δώσει πραγματική Αγάπη και ναπράξουν το καθήκον τους και να μετανοιώσουν που τον στέλνουν στην Βιέννη.

    ReplyDelete
  6. Εν τω μεταξύ να σας εξομολωγηθώ την αμαρτία μου;Βλέπω τον λύκο με τα κέρατα και δίπλα τον Μεσσηνίας και τρομάζω,αλήθεια σας λέω παραπάνω με την φωτογραφία του αντί με τον λύκο!Ο λύκος με τα κέρατα φαντάζει κοκκινοσκουφίτσα μπροστά του!Εάν γίνει αναμέτρηση ο κερατόμορφος λύκος θα γίνει κοκορέτσι στα χέρια του Σαββάτου!Κοιτάξτε καλά να δείτε πως γυαλλίζει το μάτι του!Ο λύκος για αρνάκι τον βλέπω,κρίμας το κα¨Θμένο το ζωάκι!Καλύτερα να με φάει λύκος παρά ο Σαββάτος,καληνύχτα.Καλά οι άνθρωποι στην Μεσσηνία θα πρέπει να μην κυκλοφωρούν τα βράδια(θα έπεσε απαγορευτικό απο τον κ.Διάλογο) διότι κάτι φήμες λένε κυκλοφωρεί κάποιος "άλλος"...

    ReplyDelete