Thursday, September 9, 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ









ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ “ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ” ΔΙΑΣΠΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
==========

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας –Θράκης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και σε όλους τους συναδέλφους μάχιμους και αδιόριστους καθηγητές καλή χρονιά, υγεία, υπομονή και εκ Θεού δύναμη και σοφία, προκειμένου να μπορέσουμε και φέτος να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι ο Σύνδεσμος θα είναι παρών σε όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και οι αδιόριστοι Θεολόγοι και θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, τις Θεολογικές Σχολές, τους Συμβούλους Θεολόγων και τους ίδιους τους Θεολόγους για την αναβάθμιση και ανανέωση του μαθήματός μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Επιμόρφωση των Θεολόγων, το διορισμό των αδιορίστων Θεολόγων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κ.ά..

Επειδή πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα της συλλογικότητας, είμαστε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές και τις ενέργειες μιας μερίδας θεολόγων να αποσπαστούν από το σύνολο των συναδέλφων, να διασπάσουν την ενότητά μας και να αποδυναμώσουν τη δυναμική του κλάδου μας. Το: «Η ισχύς εν τη ενώσει» δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Σημειώνουμε ότι και εμείς έχουμε διαφορές, διαφωνίες νέες ιδέες και προτάσεις, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε να ξεχωρίσουμε από το σώμα των Θεολόγων. Εκείνοι που θεωρούν ότι η διαφορά οδηγεί μόνο στη ρήξη και στη διάσπαση και όχι στον εμπλουτισμό, τη σύνθεση και τελικά την ταυτότητα και την ενότητα πρέπει να προβληματιστούν διπλά:

1. Αν η επιλογή τους είναι θεολογικό σχήμα και πρότυπο, σύμφωνο με τον Αγιοτριαδικό τρόπο ζωής (3 πρόσωπα – 1 Ουσία)

2. Αν η λύση της διάσπασης, λόγω διαφορών με τους άλλους, αποτελεί σχήμα προόδου σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου γίνονται τόσες προσπάθειες σε πολλά επίπεδα έτσι ώστε οι διαφορές των ανόμοιων και των διαφορετικών να μην αποτελούν σημεία τριβής, σύγκρουσης, διάσπασης και διάστασης, αλλά ευκαιρίες για δράση, αλληλογνωριμία, αλληλοσεβασμό, αλληλοαποδοχή, σύνθεση και σύμπνοια.

No comments:

Post a Comment