Saturday, June 12, 2010

"ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ"




ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑ:

“ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Τι να σας πω, πατέρες και αδελφοί; Προβληματίζομαι μήπως η επίσκεψη του Πάπα τελικά βγήκε σε καλό! Πώς είπατε; Αν έχω ψηλό πυρετό; Είναι να μην έχω;! Ο κ. Χριστόφιας μας πολύ το έρριξε στη θρησκεία από τότε που ήρθε ο Αγιότατος Πάπας και ευλόγησε την Κύπρο. Εχει ανάγκη τις προσευχές του Πάπα, είπε στον Αγιότατο.

Μου φαίνεται ότι η μακαρίτισσα η Αννού ήταν καλή γυναίκα. Προσεύχεται φαίνεται συνέχεια στο Χριστό να δώσει ο Θεός του γυιου της μυαλό να αρχίσει να πιστεύει. Και το θαύμα από ότι φαίνεται έγινε!

Οταν - προ εικοσαετίας τουλάχιστον - είδα τον κ. Χριστόφια στα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία - μαζί με πολλούς θεολόγους και άλλους εκπροσώπους θρησκευτικών σωματείων για το θέμα του πολιτικού γάμου - ο “σύντροφος” μας αποκάλυψε ότι η (νυν) μακαρίτισσα μητέρα του Αννού ήταν πολύ θρήσκα γυναίκα. Το ίδιο και η αδελφή του. Εκκλησιάζονταν κάθε Κυριακή. Μάλιστα μας είπε, με κάποιο παράπονο, ότι όταν ο μικρός και δεν ήθελε να πάει εκκλησία τους της έβρεχε κιόλας η μακαρίτισσα η Αννού (να αγιάσει το χέρι της γυναικούλας! Χρυσός άνθρωπος!).


Λένε ότι το ξύλο βγήκε από το παράδεισο. Κάτι μου λέγει, όμως, ότι στην περίπτωση του Προέδρου μας το ξύλο δεν έφερε και σπουδαία αποτέλεσματα. Μάλλον οι προσευχές της μακαρίτισσας έπιασαν τόπο και τώρα ο κ. Πρόερδρος μας προέκυψε άνθρωπος της προσευχής!


Ξέρετε τι λέω; Να δώσει ο Θεός η μακαρίτισσα η Αννού να συνεχίσει τις προσευχές της μπας και καταλάβει τελικά ο κ. Πρόεδρος ότι, αντί να ζητά τις προσευχές του Πάπα, θα είναι πολύ πιο αποδοτικό αν αρχίσει να ζητά τις προσευχές του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων! Και έτσι μιας και τον έπιασε το θρησκευτικό του μήπως αρχίσει και προσκυνά καμιά εικόνα και βάζει και κανένα σταυρό. Λέμε δηλαδή! Οχι να ζητά τις προσευχές του Πάπα (of all the people!) και από την άλλη σταυρό να μην βάζει και εικόνες να μην προσκυνά!


8 comments:

  1. Nομίζω να προσευχηθούμε,να του εμφανιστεί η μακκαρίτισσα και να του δώσει λίγα σκαμπιλάκια,για να συνετισθεί...

    ReplyDelete
  2. Ασε παναή επειδή άρχισα να συμπαθώ την οικογένεια Χριστόφια. Δεν άφησαν - καλά να είναι οι άνθρωποι- ούτε ένα στοιχείο του πρωτόκολλου της Αγίας Εδρας που να μην το παραβίασαν.

    Καλά να του κάνουν του Παλιόπαπα.

    Μου φαίνεται ότι μου δίνεις ιδέα για άρθρο!

    ReplyDelete
  3. Καλά δεν ήξεραν δέν ρώταγαν;Πόσο εγωϊσμό έχουμε σαν λαός;Έλπίζω οι μετεφηβικές εκρήξεις του σύντροφου να του περάσουν!Νόμίζω επηδεί η μακαρίτισσα του ασκούσε μιά ψυχολογική και σωματική βία,τον έκανε να αντιπαθήσει την Εκκλησία,δυστυχώς ή ευτυχώς οι παλιοί ότι ξέραν εκάμναν!Όταν θελήση ο κ.Χριστόφιας να αποταχθεί τοις ιδεολογίες του και τον χτυπήσει η Χάρης του Θεού τότε θα του βάζουμε μετάνοιες που το μοίλι ελπίζουμε ότι θα το δούμε και αυτό ,φτάνει να θέλει να απεγκλωβιστεί απο την κακοποιημένη παιδικότητα,και ας σταματήσει να νιώθει άσχημα που τοις έτρωγε,όλοι τοις τρώγαμε και ας βάλει κατα νούν ο Στάλιν που ήταν Στάλιν πήγαινε και έβλεπε την Αγία Ματρώνα!Ας πάει να δεί και να γνωρίσει έναν Άγιο εν ζωή πάνω στο Σταυροβούνι,άς πάει να μιλήσει και να εξομολωγηθεί στον γέροντα Αθανάσιο Σταυροβουνίου και θα κερδίσει και την αγάπη του λαού του και θα τον ψηφίσουμε και εμείς που δέν τον θέλαμε για πρόεδρο λόγο του ότι υπερασπίζει μαρξιστικές, άθεες ιδεολογίες.κ.Πρόεδρε μην κρεμάσετε το δώρο του πάπα στο γραφείο σας διότι δέν σας βλέπω για δεύτερη θητεία!Παραγγείλετε μίαν ορθόδοξη αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Δημητρίου και που ξέρετε ο προστάτης Άγιος της Θεσσαλονίκης μπορεί να μας προστατέψει και εμάς στην Κύπρο για τα επερχόμενα δινά που θα ακολουθήσουν!

    ReplyDelete
  4. Η Αννου ,ο πάπας και ο σύντροφος Χριστόφιας στο νησί των Λοττοφάγων!Ο Χριστόφιας στην πόλη του Ποτέ εγώ Χριστιανός!Του Χριστόφια η καρδιά είναι μια άβυσσος πότε κόλαση και ποττέ ο Παράδησος!Το μανιφέστο του Πάπα στην Κύπρο!Ο Μαρξ,ο Βέμπερ,η Αννού,και ο παπας!Ο Δημήτρη στην χώρα των θαυμάτων!Ο παπουτσωμένος πάπας και τα εκατομύρια της λιμουζίνας!Ο Δόν Χριστόφιας και οι Ιεράρχες!Τον πάπα και το οχταπόδι όσο το χτυπάς απλώνει!Ο Αλή καταστρόφιας και οι 40 κλέφτες!αυτά προς το παρόν μου έλειψαν οι ιδέες...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Το χρυσό μου!

    Ούτε που το φαντάστηκα ότι ο Νεοκύπριος σύντροφος έχει πνευματικές ανησυχίες.

    Είδες τι παθαίνω επειδή λείπω τόσο πολύ από την πατρίδα;

    θα με ενημερώνεις όμως έτσι για να μη γράφω ανακριβή πράγματα Αντρέα.

    Ποιος ξέρει μπορεί μετά θάνατο να μυροβλήσει κιόλας. Καλού - καλού ας λάβουμε τα μέτρα μας.

    Δημήτρης Χριστόφιας ο εκ Δικώμου ο νέος μάρτυς και μυροβλήτης.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Οπως βλέπεις όχι μόνον δεν σου το έσβησα το προηγούμενο αλλά δημοσίευσα και το δεύτερο.

    Και δεν υπάρχει περίπτωσηο πρόεδρός μας να μη μυροβλύσει πίστεψέ με.

    Πες μου δεν έχεις δουλειά να κάνεις και δίνεις πιστοποιητικά ευσέβειας σε δεδηλωμένους άθεους;

    Ασφαλώς και δεν ξέρω τι γίνεται στην ψυχή του Χριστόφια αλλά ξέρω τι δηλώσεις έκανε για τα θέματα της πίστης μας και αυτά κρίνω Αντρέα.

    ReplyDelete