Wednesday, June 23, 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

==================


Με πρωτοβουλία του Ελληνοκαναδού ομοσπονδιακού βουλευτή των Φιλελευθέρων Τζον Κάννη το καναδικό κοινοβούλιο "πέρασε" ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο ζητάει από την καναδική κυβέρνηση να υποστηρίξει τη διεθνή εκστρατεία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Τζον Κάννης, καταθέτοντας το ψήφισμα, είπε: "Το Κοινοβούλιο εκφράζει υποστήριξη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και αναγνωρίζει το ίδρυμα ως σημαντικό κομμάτι της ορθόδοξης πίστης και του παγκόσμιου πολιτισμού".

Ο Τζον Κάννης, ο οποίος έπεισε τους συναδέλφους του στο καναδικό κοινοβούλιο να περάσουν ομόφωνα το ψήφισμα, εξήγησε: "Η παγκόσμια κοινή γνώμη πρέπει να καταδικάσει το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να το θεωρήσει ως κατάφωρη παραβίαση της βασικής αρχής της θρησκευτικής ελευθερίας. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την Τουρκία να λύσει αυτό το θέμα, να σταματήσει την παραβίαση των ανθρώπινων και θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης".

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Καναδικό Κοινοβούλιο στις 15 Ιουνίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ελληνοκαναδός ομοσπονδιακός βουλευτής ανέφερε: "Η υπερψήφιση του ψηφίσματος μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο, που είναι να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να προστατευτεί από το νόμο της χώρας.

Το καναδικό κοινοβούλιο πρόσθεσε τη φωνή του στις τόσες που ζητούν απο την τουρκική κυβέρνηση να πράξει το σωστό, να σεβαστεί τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα των εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών ανά τον κόσμο".



ΠΗΓΗ:


ΑΠΕ,


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”

No comments:

Post a Comment