Monday, June 14, 2010

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ- "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ", Αρ. 45.









ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ

=======



"Χριστιανική βιβλιογραφία", Βιβλιογραφική ενημέρωσις, Τριμηνιαία κριτική έκδοση, Ετος 38ο, Αρ. φύλ. 45, Οκτώβρ. - Δεκέμ. 2009, σσ. 32.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


================


Η έκδοση αισθητικά δεν εντυπωσιάζει. Μαυρόασπρη, σε συνηθισμένο χαρτί, χωρίς εξώφυλλο. Μη βιαστείτε, όμως, να δώσετε ψήφο αποδοκιμασίας σε ένα έντυπο που λέγει τόσο πολλά σε τόσο λίγες σελίδες. Εχει πολλές αρετές η “Χριστιανική βιβλιογραφία”. Καταρχήν έχει κάτι που είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας! Είναι πολύ ευανάγνωστη έκδοση. Τη διαβάζεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Απορροφά το ενδιαφέρον σου στο έπακρον. Ακόμη και αν υπάρχουν πτυχές που δεν βλέπεις τα θέματα υπό το φακό των συντακτών των κειμένων αποκλείεται να σε κουράσει ως έντυπο. Πόσα έντυπα ξέρετε που εκδίδονται και έχουν αυτό το προτέρημα;


Τα κείμενα που δημοσιεύει είναι σύντομα και επί της ουσίας. Καυστικά αλλά κόσμια σχόλια προς τους Οικουμενιστές, τους νεωτεριστές, τους άθεους κρατούντες. Ιδιαίτερα εναντίον των τελευταίων. Δεν μασά τα λόγια του. Μιλά καθαρά για το ποιοι μας κυβερνούν και ποια άνομα σχέδια βάζουν σε εφαρμογή και καλεί τους πιστούς και την Ιεραρχία να αντισταθούν στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να απογαλακτίσουν την παιδεία, το έθνος και την κουλτούρα μας από την Ορθόδοξη Εκκλησία τη Μητέρα τροφό του ευλογημένου μας Γένους.


Συγχαίρουμε θερμά τον εκδότη του καλού περιοδικού κ. Στυλιανό Λαγουρό και ευχόμαστε να σχολιάζει με τον ίδια παρρησία, νεύρο και πνευματώδη κριτική τα σύγχρονα γεγονότα. Χρειαζόμαστε τόσο πολύ σήμερα φωνές γενναίες που έχουν ευαίσθητες πνευματικές κεραίες και λένε την αλήθεια χωρίς συμβιβασμούς.

No comments:

Post a Comment