Wednesday, June 9, 2010

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ







Ο Π. Γ. ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====================


Ο Μέγας πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης εκπροσωπεί την ακραία πτέρυγα του σύγχρονου Οικουμενισμού και είναι τρόπο τινά ο άτυπος “κυβερνητικός εκπρόσωπος” των Οικουμενιστών. Με τη δήλωση που κατέγραψε αναφορικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο μας βοηθά να αντιληφθούμε ότι ο Πάπας πήρε τα πάντα, με την επίσκεψή του στην Κύπρο, και δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα.


“Ο μέγας πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γεώργιος Τσέτσης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τα του θεολογικού διαλόγου με την Ορθόδοξη Εκκλησία, μας υπέδειξε ότι τα βασικά μηνύματα από τις ομιλίες του Πάπα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:


  1. Η αναγνώριση των αποστολικών καταβολών της Εκκλησίας Κύπρου και ειδικά η Πάφος, ως χώρος από τον οποίο άρχισε να διαδίδεται το αποστολικό κήρυγμα στον τότε γνωστό κόσμο.


Κανονικό δούλεμα! Αναγνώρισε ο Πάπας ότι η Κύπρος έχει Αποστολικές καταβολές!!! Είδατε!; Καλωσύνη του! Ούτε που θα το γνωρίζαμε, να πάρει η ευχή, αν δεν μας το έλεγε! Ως γνωστόν δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο της Καινής Διαθήκης που ονομάζεται Πράξεις και έτσι δεν γνωρίζαμε ότι η Κύπρος ήταν από τα πρώτα μέρη στον κόσμο που δέχτηκε το Αποστολικό κήρυγμα. Ευτυχώς, όμως, που ο Αγιότατος Πάπας πήγε στην Κύπρο και έτσι το απεκάλυψε για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα και το μάθαμε! Μιλάμε για πολύ χοντρό δούλεμα, πατέρες και αδελφοί, και εκ μέρους του Πάπα και εκ μέρους του π. Τσέτση.


  1. Η ανάγκη να ξεπεράσουν οι Εκκλησίες τις διαφορές τους και να αγωνισθούν για την αποκατάσταση της πλήρους ορατής ενότητάς τους, που είναι θέλημα Θεού.


Ο Μέγας πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, όπως και ο “Αγιότατος” Πάπας της Ρώμης, πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλές Εκκλησίες που πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. Υπάρχει ΜΟΝΟ μία Εκκλησία, η Ορθόδοξη, και οι κάθε λογής αιρετικοί συμπεριλαμβανομένων επομένως και των Παπικών πρέπει να επιστρέψουν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Ούτε οι ρήσεις του αιρεσιάρχη Πάπα μας ενδιαφέρουν, ούτε οι διαπιστώσεις του λατινόφρονα π. Τσέτση μας δεσμεύουν.


  1. Η αναγνώριση πως ο δρόμος προς τον στόχο της πλήρους κοινωνίας έχει δυσκολίες.


Αν έχει λέγει δυσκολίες ο δρόμος της πλήρους κοινωνίας. Η πιο μεγάλη δυσκολία είναι το θέλημα του Θεού. Αλλά πιστεύουν στο Θεό οι Οικουμενιστές για να ενδιαφέρονται για το θέλημά Του; Προφανώς όχι! Διότι αν πίστευαν θα ακολουθούσαν τους Αγίους Πατέρες που θεωρούν τους Παπικούς αιρετικούς και όχι αδελφή Εκκλησία, όπως τους θεωρούν οι Οικουμενιστές και όπως το Βατικανό διατείνεται. Επειδή λοιπόν δεν πιστεύουν και θέλουν να επιβάλουν το ίδιο θέλημα στην Εκκλησία γι’ αυτό μας παρέχουν προβλήματα. Οσο για τις δυσκολίες που αναφέρουν οι π. Τσέτσης και Πάπας αφορούν τους παραδοσιακούς πιστούς που δεν θέλουν να πουλήσουν την πίστη τους.


  1. Η Εκκλησία της Κύπρου ως γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.


Ανάξια σχολίου η ανόητη επισήμανση του π. Τσέτση. Σιγά μην δεν είναι η Κύπρος γέφυρα Ανατολής και Δύσεως. Ενα τουρκοπατημένο νησί είναι, διχοτομημένο με το δίκαιο του ισχυρού και προγεφύρωμα των Αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και επέκεινα.


  1. Ο εμπλουτισμός της Ευρώπης από την πνευματική και πολιτισμική κληρονομία της Κύπρου, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.


Ούτε τους Κάφρους δεν τους παραμυθιάζουν με τέτοιες ανοησίες. Η παράδοση της Εκκλησίας της Κύπρου είναι ορθόδοξη. Αν οι Παπικοί σέβονται την παράδοση της Κύπρου ένας τρόπος υπάρχει για να εμπλουτίσουν την παράδοσή τους οι Παπικοί: Να αποπτύσσουν τις κακοδοξίες τους και να επιστρέψουν εν μετανοία στην Ορθοδοξία.

Τέλος, ο π. Γεώργιος Τσέτσης σημείωσε την πεποίθηση, που εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος πως στην Μέση Ανατολή, «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, που είναι ριζωμένη από αιώνες, έχει αναντικατάστατο ρόλο στην εμπέδωση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών της περιοχής».


Ο Πάπας, κατά την ομολογία του π. Τσέτση, πήγε στην Κύπρο, ως εικός, για να εξασφαλίσει κέρδη για την Παπική “Εκκλησία”. Πού υπάρχει, όμως, κέρδος για την Ορθοδοξία ή για την Κύπρο; Εμμεσα ο π. Τσέτσης ομολογεί: Δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοιαν!


Τα ακούτε αυτά αρχιερείς της Κύπρου που ατιμάσατε την εκκλησιαστική μας Ιστορία με την πρόσκληση στον Πάπα, με τις τιμές που του επιδαψιλεύσατε και με τις συμπροσευχές που κάνατε μαζί του; Του δώσατε τα πάντα και δεν πήρατε ως αντίδωρον το παραμικρό! Ποιος το λέγει αυτό; Εμείς οι στενοκέφαλοι, οι ανεγκέφαλοι, οι φονταμενταλιστές; Οχι μόνον εμείς αλλά και το καμάρι σας, ο π. Γεώργιος Τσέτσης.

No comments:

Post a Comment