Sunday, June 27, 2010

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ - ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑ




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ

____________


Ενοριακά νέα, Ενημερωτικό έντυπο ενορίας του Αγίου Γεωργίου Διονύσου, Ετος ΙΔ΄, Μάιος 2010 αρ. 135, σσ. 32.



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Μέσα στα τόσο πολλά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον αείμνηστο και πολύκλαυστο Γέροντα π. Μάρκο Μανώλη - πνευματικό καθοδηγητή της αγωνιστικής εφημερίδας “Ορθόδοξος Τύπος” - το μηνιαίο περιοδικό “Ενοριακά νέα” του Αγίου Γεωργίου Διονύσου έρχεται να προσφέρει τα δικά του λουλούδια σε ένα κληρικό που ευτύχησε να έχει ως λειτουργό για δεκαετίες.


Η καλαίσθητη έκδοση περιέχει σημαντικά και πολύ συγκινητικά κείμενα για τον αείμνηστο ευλαβή παππούλη που τον παρουσιάζουν, όπως ομολογούν όλοι όσοι τον γνώρισαν, ως πραύ και μαχητή αγωνιστή της Εκκλησίας, ως κατανυκτικό λειτουργό, ως σοφό και διακριτικό εξομολόγο, ως φύλακα άγγελο των φυλακισμένων, ως σοφό οιακοστρόφο του “Ορθοδόξου Τύπου”, ως ασκητικό, ως ευρυμαθή και ως αληθινά ταπεινό κληρικό που καθοδηγούσε το πνευματικό έργο που ανέλαβε σε πλείστους τομείς με ταπείνωση, συνοδικό πνεύμα και προσπάθεια να εναρμονίζει και να εξισορροπεί τις διάφορες τάσεις χωρίς να προδίδει την αλήθεια.


Η “ναυαρχίδα του αντι-Οικουμενιστικού αγώνα”, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του π. Θεόδωρου Ζήση, πρέπει να συνεχίσει την πορεία της χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς να αλλάξει ρότα και με πυξίδα της οποίας το βέλος θα δείχνει σταθερά προς τον πόλο του αντιοικουμενισμού προς τον οποίο πλοηγείτο τις τελευταίες πέντε δεκαετίες με την παρουσία του π. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου και του π. Μάρκου Μανώλη στο πηδάλιό της.


Συγχαίρουμε θερμά την ενορία του Αγίου Γεωργίου Διονύσου για την ωραιότατη έκδοση.

No comments:

Post a Comment