Saturday, June 26, 2010

Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΤΙΚΑ!






ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!




Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΤΙΚΑ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Πολλοί αντιοικουμενιστές, φονταμενταλιστές, ανεγκέφαλοι, ανόητοι, στενοκέφαλοι, κτλ. κτλ. δεν αντιλαμβάνονται την τεράστια σημασία της επίσκεψης του Πάπα στη Κύπρο.


Δεν το πιάνουν, ρε αδελφέ, οι ευλογημένοι!


“Χρυσή ευκαιρία” για την Κύπρο απεφάνθη ο Καθηγητής της πατρολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής Διαφωτίσεως των Μητροπόλεων Ταμασού και Τηλλυρίας κ. Νίκος Νικολαίδης.


Δυστυχώς!


Τόσα καταλαβαίνει ο φονταμενταλιστικός τους νους κ. Καθηγητά μου! Δεν συνειδητοποιούν οι αγνώμονες την τεράστια σημασία της επίσκεψης του Ποντίφηκα στο νησί μας.


Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν ορισμένοι (ο διαπρεπής Κύπριος θεολόγος κ. Πιτσιλλίδης λ.χ. και όχι μόνον) που εκτιμούν δεόντως τη σημασία της παπικής επίσκεψης.


Ιδού, όμως, το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, που αποδεικνύει ότι τα μεν δίποδα (ή τουλάχιστον τα πλείστα από αυτά) μπορεί να μην έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένα από την Παπική επίσκεψη αλλά τα τετράποδα (έχουμε αδιάψευστη μαρτυρία για ένα από αυτά) νιώθουν διαφορετικά!


Οχι μόνον η Τιτίκα - η γατούλα του φραγκόπαπα της Μονής του Τιμίου Σταυρού - έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την παπική επίσκεψη αλλά και ο Αγιότατος Πάπας της Ρώμης ανέπτυξε ιδιαίτερη συμπάθεια για τη γατούλα!!!


Είδατε ανεγκέφαλοι, στενοκέφαλοι φονταμενταλιστές που δεν μπορούσατε να εκτιμήσετε δεόντως τους ευεργετικούς καρπούς της παπικής επίσκεψης;


Θα πουν βέβαια οι στενοκέφαλοι φονταμενταλιστές: Μα δεν είπε τίποτα για τους αγνοούμενους, τους πρόσφυγες, την εισβολή και τα στρατεύματα κατοχής!


Και λοιπόν;


Δεν μπορούσε να τα πει όλα ο άνθρωπος σε μια επίσκεψη!!!


Αυτή τη φορά πάντως τη συμπάθειά του προς την Τιτίκα την εξέφρασε και μάλιστα κατ’ επανάληψη. Την επομένη ποιος ξέρει; Ο φραγκόπαπας της Πύλης Πάφου μπορεί να αποκτήσει και σκυλάκι. Ποιος είπε ότι ο Αγιότατος τα γατάκια τα αγαπά και για τα σκυλάκια δεν δείχνει ανάλογο ενδιαφέρον;!!!


“ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΙΤΙΚΑ”

_________________


Οσο σκέφτομαι, πατέρες και αδελφοί, ότι η Παπική επίσκεψη μας κόστισε, σε εποχή μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, πολλά εκατομμύρια ευρώ και μας απέφερε τελικά τη συμπάθεια του Ποντίφηκα προς την Τιτίκα πάω να χάσω τα λογικά μου!


Κατασκανδαλίστηκε ο κόσμος, έγινε ρεζίλι η Εκκλησία μας urbi et orbi, δόθηκε η ευκαιρία στον Πάπα να εμπεδώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το λεγόμενο “λαικό Οικουμενισμό” και να διακηρύξει παντοιοτρόπως το πρωτείο του (μέχρι που “ευλόγησε” δώδεκα συνοδικούς μας στο δύσφημο Θυέστειο γεύμα της Αρχιεπισκοπής), ακούσαμε τις απίστευτες οικουμενιστικές ακρισίες από τα χείλη των αρχιερέων μας και των διακεκριμένων θεολόγων μας και τελικά τι κερδίσαμε;


Εισπράξαμε τη συμπάθεια του Πάπα προς την Τιτίκα!!!


Τα παραλέω;


Για διαβάστε το πιο κάτω ρεπορτάζ και τα ξαναλέμε!


*****


“Το τριήμερο 4-6 Ιουνίου, μπορεί να ήταν ένα από τα πιο κουραστικά της ζωής του (Παπικού ιερέα Ουμπέρτο της μονής Τιμίου Σταυρού στην Πύλη Πάφου), ταυτόχρονα ήταν και μοναδικό. Τρεις μέρες με τον Ποντίφικα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες πλευρές του εαυτού του. «Του άρεσε πολύ η γάτα μου, η Τιτίκα», αναφέρει. «Την Παρασκευή, την πρώτη μέρα που είχε έρθει, όταν τελειώσαμε το δείπνο, πήγαμε έξω στην αυλή.

Εγώ του μίλησα για τη γάτα μου, επειδή κάποιος από τη φρουρά του, μου είπε ότι του αρέσουν οι γάτες. Η τιτίκα ήταν έξω στον κήπο και τη φώναξα να έρθει κοντά μας. Ο Πάπας, όταν την είδε να έρχεται κοντά μας, άρχισε να της μιλά στα Γερμανικά. Εγώ του είπα τότε ότι η γάτα μιλά Ιταλικά και εκείνος χαμογέλασε και συνέχισε να της μιλά και να τη χαϊδεύει. Την επόμενη μέρα όταν ξύπνησε, το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν με είδε, ήταν να με ρωτήσει: ‘‘Κοιμάται ακόμα η Τιτίκα;’’.

Την Κυριακή πάλι, όταν τελειώσε τη μεγάλη λειτουργία και επέστρεψε εδώ, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε όταν με είδε στην πόρτα, που ήμουν για να τον υποδεχτώ, ήταν ‘‘πού είναι η Τιτίκα’’.

Την έψαχνε συνεχώς. Όταν τον αποχαιρετήσαμε όλοι ένας-ένας την Κυριακή λίγο πριν φύγει για την Εκκλησία των Μαρωνιτών και μετά για το αεροδρόμιο, εγώ του είπα: ‘‘η γάτα σας ευχαριστεί για τη γλυκύτητά σας’’ και εκείνος χαμογέλασε και μας ευχαρίστησε όλους».


ΠΗΓΗ:

Ακτινες,

«Φιλελεύθερος»


No comments:

Post a Comment