Friday, June 4, 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΙΤΖΑ" ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ








ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΙΤΖΑ" ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι κανείς δεν θα πραγματοποιούσε διαμαρτυρία με πανώ εναντίον του Πάπα ξάφνου επτά - όλοι και όλοι - διαδηλωτές εμφανίστηκαν με τα πανώ τους έξω από τη νεόδμητη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο δυο περίπου χιλιόμετρα μακρυά από την Αγία Ειρήνη όπου έγινε η “οικουμενική ιερουργία” (άκουσον όρο που βρήκαν!) του Πάπα.



ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΝΕΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

______________


Ο Πάπας δεν δίστασε να δηλώσει άμα τη αφίξει του ότι ήλθε ως ο “διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου”!!!. Παρόλα αυτά συμπροσευχήθηκε μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και άλλοι οκτώ ιεράρχες που τα ονόματά τους βέβαια δεν καταχωρήθηκαν, γι’ αυτό τους το επίτευγμα, στο βιβλίο της ζωής, αλλά στο παθητικό της Ιστορίας της Εκκλησίας της Κύπρου.


Ποιοι είναι αυτοί οι Ιεράρχες;


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος,

Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος,

Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας,

Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, και

Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος,


Και μαζί τους οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι:


Χύτρων Λεόντιος,

Αρσινόης Νεκτάριος, και

Νεαπόλεως Πορφύριος.


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΙΝΑΝ ΓΟΝΥ ΤΩ ΒΑΑΛ;

______________


Ποιοι είναι τώρα οι πιστοί που θεώρησαν καλό να αψηφήσουν κάθε προειδοποίηση και να κατεβούν με τα πανώ τους στην Πάφο για να διαμαρτυρηθούν;


Επτά όλοι και όλοι: Τους αναφέρουμε ονομαστικά. Τους αξίζει!


Βαρνάβας Πολυκάρπου, από το κατεχόμενο Βαρώσι και νυν κάτοικος Λεμεσού,

Λούκας Πορφυρίδης, Ελληνοπόντιος, κάτοικος Πάφου,

Νεόφυτος Ευστρατίου, κάτοικος Πάφου,

Παναγιώτης Κυριάκου, από την κατεχόμενη Βουκολίδα νύν κάτοικος Λεμεσού,

Σωφρόνιος Χατζησωφρονίου, κάτοικος Ψεμματισμένου Λάρνακας,

Ελευθερία Κυριάκου, κάτοικος Λεμεσού, και

Σοφία Κωνσταντίνου, κάτοικος Λεμεσού.


ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

_____________


Εχω γράψει στο παρελθόν ότι αυτές οι διαμαρτυρίες δεν είναι ότι πιο ενδεδειγμένο για την περίπτωση. Δεν έχω δυσκολία να ομολογήσω ότι αν ήμουν στην Κύπρο δεν θα κατέβαινα στους δρόμους με πανώ. Οχι μόνον γι’ αυτό το θέμα αλλά για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να εκφράζω τη συμφωνία ή τη διαφωνία μου ως διαδηλωτής. Οπου υπάρχει πλήθος, συνωστισμός, φασαρία, φωνές, δεξιώσεις, παρελάσεις, κτλ. με πιάνει αλλεργία.


Επιπλέον πίστευα - και εξακολουθώ να πιστεύω - ότι κάποια άλλης μορφής αντίδραση θα ήταν πιο αποτελεσματική. Πρότεινα, επί παραδείγματι, να διοργανωθεί συνέδριο όπου θύματα των παιδεραστών φραγκοπαπάδων θα εξιστορούσαν τα απίστευτα πάθη τους αλλά και θα απεκάλυπταν παραστατικά το έγκλημα της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε από το Βατικανό και τον Πάπα Βενέδικτο προσωπικά.



ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ!

_________________


Τώρα, όμως, που είδαμε εννέα αρχιερείς με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο να υποδέχονται τον “διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου” και τον “επίσκοπον της πρεσβυτέρας Ρώμης” δεν διστάζω να ομολογήσω: Αυτοί οι λίγοι, αυτοί οι επτά, αυτοί που τελικά τόλμησαν, έκαναν το χρέος τους. Δεν θα τους ακολουθούσα αν ήμουν στην Κύπρο. Αν ζητούσαν την άποψή μου θα τους καθοδηγούσα σε διαφορετικής μορφής διαμαρτυρία αλλά τώρα που είδα ότι οι εννέα από τους δεκαεπτά αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου “χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και προ παντός χωρίς αιδώ” εξευτέλισαν τα πάντα και την Εκκλησία και την προσωπική τους υστεροφημία ας είναι καλά αυτοί οι επτά γενναίοι πιστοί που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, με το δικό τους τρόπο, και έσωσαν την υπόληψη όλων.


ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ

____________


Δεν θα αναλύσω με λεπτομέρειες το τραγελαφικό της επέμβασης “Νίτζα” της Κυπριακής αστυνομίας. Ελικόπτερο των δυνάμεων ασφαλείας επεσήμανε επτά ανθρώπους με πανώ και διμοιρία του ουλαμού καταστολής εγκλημάτων έσπευσε να καταστείλει δυναμικά την έσχατη "απειλή"!!! Και όντως! Κατόρθωσε με τη βία να σπάσει τα πανώ και έτσι ο Αγιότατος προστάτης των παιδόφιλων δεν ενοχλήθηκε από τη θέα των πανώ που τον "καλωσόριζαν" με τον τρόπο τους!!! Οι διαδηλωτές, όμως, δεν πτοήθηκαν! Είπαν στους αστυνομικούς: Γιατί δεν μας συλλαμβάνετε αν κάνομε κάτι παράνομο; Και η απάντηση των αστυνομικών; Τους έβρισαν χυδαία και τους είπαν: “Δεν θα την ξαναπάθουμε όπως την άλλη φορά”. Μνεία φυσικά του περιστατικού τον περασμένο Οκτώβρη όταν με στανιλικό δημοκρατικό ήθος οι φύλακες του νόμου τραβούσαν από τα μαλλιά και τα γένεια και χτυπούσαν με λύσσα μοναχούς μπροστά στα έκπληκτα μάτια της υφηλίου, επειδή τη θηριωδία αναμετάδιδαν τα τηλεοπτικά κανάλια. Και γιατί; Για να τους διώξουν από παρεκκλήσι που προσεύχονταν! Και το αποτέλεσμα; Εγινε ρεντίκολο η πατρίδα μας επειδή η "δημοκρατική" συμπεριφορά των αστυνομικών μας έκανε το γύρο του κόσμου!!!


Χωρίς άλλα σχόλια παραπέμπουμε στις φωτογραφίες που προτάσσονται και δείχνουν τους επτά ατρόμητους πιστούς που τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έλευση του Πάπα με τον πιο ειρηνικό και κόσμιο τρόπο. Αλλά...

3 comments:

  1. Αίσχος και ντροπή γιά τους πιό πάνω Ιεράρχες,μπράβο και εύγε στούς απλούς λαΪκούς που τόλμησαν με την Χάρη του Θεού να ομολογήσουν την Πίστη τους.Πολύ καλά έκαναν,σύμφωνα με τον γέροντα Παίσιο αξίζει απο ότι θυμάμε για θέματα σοβαρά όπως το να καταργήσουν τα θρησκευτικά στα σχολεία κ.α.επιβάλετε να βγούμε στους δρόμους.Να μην ξεχνάμε όταν ήταν να πέξει το σινεμά μία βλάσφημη ταινία ο γέροντας ΠαϊΣΙΟς μας με πολούς μοναχούς και λαϊκούς διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους φεύγοντας απο τα μοναστήρια τους...Αυτό λέει πολλά...Ανέκαθεν Άγιοι Πατέρες με μοναχούς και λαϊκούς για θέματα Πίστεως βγαίναν στούς δρόμους...Η Εκκλησιαστική ιστορία μας διδάσκει πάμπολλα παραδείγματα!!!Ευτυχώς που πήγαν και αυτοί οι άνθρωποι και περισώσαν το κύρος της Εκκλησίας της Κύπρου...

    ReplyDelete
  2. Ναι Παναή!

    Εχεις δικαιο.
    Και οι Στουδίτες έβγαιναν στους δρόμους και ο π. Παίσιος και ο π. Επιφάνιος συμμετείχε σε συγκεντρώσεις κατά του αυτομάτου διαζυγίου και ο Αγιος Αθανάσιος άφησε την έρημο και πήγε στην Αλεξάνδρεια για να στηρίξει τους Χριστινούς από την αίρεση του Αρείου.

    ReplyDelete
  3. ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΏ, παραδείγματα πάμπολλα ,και ακόμα υπάρχουν Επίσκοποι που αμφιβάλουν αν είναι αίρεση ο παπισμός,για το όνομα του Θεού,πόσο επαχύνθει και εμπαζώθει η ψυχή,η διάνοια και η καρδιά μας;

    ReplyDelete